izmir Bayraklı’da yaşayan ve depremin şiddetini sonuna kadar yaşayan Ereğlili Ahmet Karataş yaşadıklarını anlattı.

Konya Ereğlili Ahmet Karataş, İzmir’de yaşanan 6,6 şiddetindeki depremin acısını ve korku dolu anları yaşadı.

Evleri büyük ölçüde zarar gören Karataş, yaşananları ve yaşadıklarını anlattı.

“İlk dakikalardan beri sürekli arayan beni ve ailemi merak eden, eş dost akrabalarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun ve kimseye bu durumu yaşatmasın” diyen Ereğlili Ahmet Karataş; “Malum can telaşımız olduğu için kimseye dönüş yapamadık. İlk saatlerde annemiz aklımıza geldiği için önce ona koştuk. Kardeşim Arama kurtarma görevlisi olduğu için önce o yetişti mahallemize ve sonrasında ona yardım etmek için yanında bulundum” dedi.

O TABLO ANLATILMAZ

“O an ki tablo anlatılamazdı. Bir tarafta bağıran göçük altında yardım isteyen insanlar ve onlara canı pahasına koşan kardeşim. Ona bir şey olmasından korkarken bu işin ne derece vicdana dayalı olduğunu da şahit olup anladım. Ve Şükürler olsun ki hepimiz çok iyi ve sağlıklıyız. Annemin evi ve komşu apartmanların durumu oldukça kötü ve Allah’ıma şükürler olsun ki annemi bize bağışladı. Ama maalesef ki komşularımız ve evlatları hayatlarını kaybettiler”

Ateş düştüğü yeri yakıyor ve acımız büyük ve anlatılamaz. Kader o ki kos koca İzmir’de sadece yürüyerek gideceğiniz yerlerde büyük hasarlar ve hayat kayıpları var. Diğer 4/5 km ileride hayatlar kaldığı yerden devam ediyor ve sakin bir yaşam var. Ateşin düştüğü yer Bayraklı Manavkuyu mahallesi, Adalet Mahallesi ve Mansuroğlu Mahallesi oldu.

Hepsi çocukluğumuzda önünde oynadığımız apartman ve siteler. Buralar inanın cehennem yeri. Allah herkese beden ve akıl sağlığı versin. Paylaştığım resim ve videolar ise annemin yaşadığı apartman ve evi. Şuan girmek ve yaklaşmak kesinlikle yasak ve tehlikeli, Zaten kapıda polis asker duruyor, kontrollü yıkım kararı alınmış durumda.Bu tabloyu sizinle paylaşmak istedim. Ve dilerim ki hiç kimsenin tırnağına toz bile değmesin”

Editör: TE Bilisim