“Ereğli Sanayi Kenti Olacak”

KİMSE ARAMIZA GİREMEZ FOTOĞRAFI KİMSE ARAMIZA GİREMEZ FOTOĞRAFI

ERT’nin konuğu olan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 2024-2029 döneminin Ereğli’nin Sosyo Kültürel ve Sanayi kenti olacağını söyledi.

     Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Oprukçu, Konya’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday tanıtım programından sonra ERT TV’ye konuk olarak katıldı. 
     Her soruya içtenlikle cevap veren Oprukçu, merkezi hükümet, Konya Büyükşehir ve Ereğli Belediyesi işbirliği ile Ereğli’nin önümüzdeki dönem yatırım ve sanayileşme alanında büyük adımlar atacağına işaret ederek, “Bakın geçtiğimiz hafta Ticaret Bakanımız ve Konya Büyükşehir Belediye başkanımız ile önemli yatırımlara imza attık. Organize Sanayinin üçüncü etap ek 140 hektar alanın devri gerçekleşti. Kısa süre içerişinde yer bekleyen yatırımcılara tahsisleri gerçekleştirilecek. Bu istihdam demek, iş demek, üretim demek, aş demektir. İşi, aşı olan insan suça bulaşmaz, huzuru kovalar. 
     Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir Belediyemiz Ereğli için kısa süre içerisinde 650 milyon liralık yatırıma imza attı. Bu Cumhur İttifakının Ereğli’mize kazandıracağı hizmetlerin sadece ayak sesleridir. Seçimden önce temel atmaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Proje çalışmaları süren ve yapımı Ticaret Odası tarafından hızla gerçekleştirilecek olan yeni hal, Belediyemizce projelendirilerek ihaleye çıkartılacak küçük sanayi bölgesi, eski buğday bölgemizde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin ilk bölüm ihaleleri ile hizmet atağımız sürecektir. Salı günü Kamyon Garajı projemizin temel atma törenini Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte gerçekleştireceğiz. Yapımı tamamlanan modern kütüphanemizin açılışını da bu süreçte yapacağız” dedi.
     Adabağ konusunda insanların aklının karıştırılmaya çalışıldığına işaret eden Başkan Oprukçu, “Bakın bu alanı Ereğli Belediyesi olarak 30 yıllığına Ereğli’ye kazandırdık. Eğer ihaleye biz girmemiş olsaydık bu alan yabancı yatırımcılara gidebilirdi. Biz bu alanı revize ederek tarıma açtık, kuyular vurarak su sorununu bitirdik ve Adabağlı hemşerilerimize hiç bir ücret talep etmeden, ekip dikmeleri için yer tahsisinde bulunduk. Su parası bile istemedik. Şimdi kızıyorlarmış bir yıllığına verdik diye. Hele bir ekin, ne yaptığınızı bir görelim, süreyi uzatmak sorun değil ki. Adam ekmiyorsa, boş duruyorsa, başkasına vermeye kalkıyorsa, üretmiyorsa süreyi tabiki uzatmayız, ancak üreten kişiye de süre uzatmada sorun çıkarmayız” şeklinde konuştu.
     Kendi başkanlık döneminde dikilen binlerce fidanın 2014-2019 yılları arasında göz göre göre kurutan zihniyetin, Atatürk Kültür Parkında kurulan seralarda üretilen fidan bahçelerini kapatanların, seçim yatırımı olarak fidan üretimi ve dikimini göstermesinin çelişkili  olduğunu ifade eden Oprukçu, “Ereğli halkının Cumhur İttifakına olan güven ve inancının her geçen gün daha da arttığını görüyoruz. Adayların bu tutarsız ve ayağı yere basmayan tavrı, kavga, gürültü, iftira ve yalan istemeyen Ereğli halkında geri tepmektedir. Huzur kenti Ereğli’nin inşasını inşallah yine Cumhur İttifakı hayata geçirecektir” dedi.
     Diğer siyasi parti adaylarına da seslenen Hüseyin Oprukçu, “Kapısı ve gönlü herkese açık bir Ereğli sevdalısına karalama, saldırı ile yaklaşarak bir şey elde edemezsiniz. Yarın salının ucundan tutmak yerine bu gün elinden tutmayı deneyin. Bir sorunuz veya sorununuz varsa bunu sosyal medya aracılığı ile değil normal yollardan yapabilirsiniz. Veremeyeceğimiz bir cevap ve hiçbir hesap yoktur. Gerçekten amacınız Ereğli’ye hizmet ise yapacaklarınızı anlatın halka ve nasıl bir kaynakla bunları yapacaklarınızı. İnsanları kandırmayın, bölmeyin, düşman etmeyin. Seçimden sonra insanların yine yüz yüze bakacağını unutmayın. Ben hep söylerim, doğuda bizim, batıda, kuzeyde bizim, güneyde. Dağda bizim, ovada. Ayrıştırma, bölme, kışkırtma, yalan ve iftira ile insanları kandırmanın anlamı yok, yapmayın” diye konuştu.

Editör: Emrah Çakıcı