İlçemiz genelinde yapılan kapsamlı çalışmalar neticesinde;

İlçemizde aranan şahıslardan ‘Kişiyi Hürriyetinden Yomsun Kılma’ suçundan 3 Yıl 9 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.K, ‘Kişiyi Hürriyetinden Yomsun Kılma’ suçundan 3 Yıl 9 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.K, ‘Tehdit’ suçundan aranma kaydı bulunan Y.K, ‘Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma Veya Taşıma Veya Bulundurma’ suçundan aranma kaydı bulunan R.A, ‘Şantaj’ suçundan aranma kaydı bulunan A.Y, ‘Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirme’ suçundan aranma kaydı bulunan İ.D, ‘Hırsızlık’ suçundan aranma kaydı bulunan S.Ç, ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma ve Silahla Yağma’ suçlarından 2 adet aranma kaydı ve toplam 35 Yıl 8 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.Y.K, ‘Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak ve Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak’ suçlarından 2 adet aranma kaydı bulunan E.E, ‘Hırsızlık’ suçundan aranma kaydı bulunan M.E.R, ‘Hırsızlık’ suçundan aranması bulunan F.Ç, ‘Hırsızlık’ suçundan aranma kaydı bulunan S.Ü, ‘Dolandırıcılık ve Güveni Kötüye Kullanma’ suçlarından 4 adet aranma kaydı bulunana E.U, farklı şuçlardan aranması bulunan toplam 15 aranan şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

22.10.2022 günü saat 03:30 sıralarında ekiplerimizce durdurulan bir araç içerisinden 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, araçta bulunan şahıslara gerekli işlemleri yapılmıştır.

İlçemizde farklı zamanlarda Mimar Sinan Mahallesinde bulunan bir iş yerinden 28 adet parfüm çaldıkları tespit edilen F.G ve N.G isimli şahıslar yakalanarak gerekli işlemleri yapılmıştır.

23.10.2022 günü saat 23:30 sıralarında ekiplerimizce Hamidiye Mahallesi 90808. Sokak üzerinde durdurulan bir şahısın üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, H.A hakkında gerekli işlemler yapılmıştır.
 
İlçemizde farklı zamanlarda gerçekleşen inşaat teleskopik demirlerinin çalınması olayı ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde olayın şüphelilerinin Ş.C ve C.D olduğu tespit edilmiş ve yakalanarak gözaltına alınmıştır. 220 adet teleskopik demir sahiplerine teslim edilmiş, şüpheliler hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. 

25.10.2022 günü saat 16:30 sıralarında ekiplerimizce Alparslan Mahallesi Hal Pazarı Yanında kontrol edilen şahısların üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet bıçak ele geçirilmiş, şahıslara gerekli işlemleri yapılmıştır.

27.10.2022 günü saat 19:00 sıralarında Alparslan Türkeş Caddesi üzerinde ekipleri görmesi üzerine kaçmaya başlayan motosikletli şahıs kovalamaca sonucu yakalanmış, motosiklette yapılan kontrollerde aracın çalıntı olduğu tespit edilmiş, şahısa gerekli işlemleri yapılmıştır.
 
30.10.2022 günü Türbe Mahallesi Türbe Caddesi üzerinde durdurulan bir şahısın üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, şahısa gerekli işlemleri yapılmıştır.

İlçemizde farklı zamanlarda ve farklı yerlerde gerçekleşen hırsızlık olaylarının şüphelisi yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilmiş ve yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan M.Y.K işlemlerinden sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

03.11.2022 günü saat:01:00 sıralarında Doğualagözlü Mahallesi Türbe Caddesi üzerinde durdurulan bir şahısın üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet bıçak ele geçirilmiş, şahısa gerekli işlemleri yapılmıştır.

KUSKUNCUK BAĞRINA BASTI KUSKUNCUK BAĞRINA BASTI

30.10.2022 günü Kazancı Mahallesi Küsere Köprü Caddesi Caddesi üzerinde bulunan bir ikametin önünden çalınan klozet ve lavabo ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda şüpheliler tespit edilmiş, 04.11.2022 günü şüpheliler yakalanarak gerekli işlemleri yapılmıştır.

Hakkında ‘insanlara muska ve büyü yaptığı’ şikayetiyle soruşturma başlatılan E.T isimli şahısın ikametinde 05.11.2022 günü yapılan aramada 1 laptop, 1 telefon, üzerinde arapça yazılar olan kağıtlar ve 450 TL para ele geçirilmiş, şahısa gerekli işlemleri yapılmıştır.

05.11.2022 günü saat:22:30 sıralarında ekiplerimizce Namık Kemal Mahallesi Bahriye Üçok Caddesi üzerinde durdurulan bir şahıs üzerinden 30 adet tarihi eser niteliğinde madeni para ele geçirilmiş, şahısa gerekli işlemleri yapılmıştır.

Selçuklu Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir iş hanında fuhuş yapıldığı tespit edilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucunda 5 şahısa işlem yapılarak iş hanı içerinde bulunan 2 ikamet mühürlenerek kapatılmıştır.

02.10.2022 günü Hıdırlı Mahallesi Şehit Hayrettin Oruç Sokak üzerinde römork çalınması olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde şüphelilerin M.G ve A.G olduğu tespit edilmiş, şahıslar yakalanarak gerekli işlemleri yapılmış, römork sahibine teslim edilmiştir.

İlçemizde gerçekleşen telefon hırsızlığı ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli 2 şahıs tespit edilmiş, şüpheli İ.K yakalanarak gözaltına alınmış ve gerekli işlemleri yapılmıştır.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde; 21.10.2022 günü Eti Mahallesi 90177.Sokak No:2 sayılı ikametin bodrum katında sahte alkol yapıldığı ve imalathaneye çevrildiği tespit edilmesi üzerine adreste yapılan aramada; ‘Toplam 200 Litre sahte alkol ve dereceli kazan’ ele geçirilmiş. A.K hakkında gerekli işlemleri yapılmıştır.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde; İlçemiz girişinde 21.10.2022 günü durdurulan bir aracın içerisinde toplam 3 milyon adet bandrolsüz boş makaron ele geçirilmiş, A.D hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde; Üçgöz Mahallesi 90601.Sokakta bulunan bir ikametin bodrum katında sahte alkol yapıldığı ve imalethaneye çevrildiği tespit edilmesi üzerine 10.11.2022 günü  yapılan aramada; 20 Litre etil alkol, 5 Litrelik plastik bidon içerisinde sahte alkol, 1 adet 20 ml. Cam şişe içerisinde alkol renklendiricisi ele geçirilmiş, şahıs hakkında gerekli işlemler yapılmıştır.


 Suç ve Suçlularla Mücadelemiz Etkin Bir Şekilde Devam Edecektir.


EREĞLİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Editör: Haber Merkezi