“İftiralar Seçim Kazandırmaz”

HEMŞERİMİZ BAKAN BOLAT EREĞLİDE HEMŞERİMİZ BAKAN BOLAT EREĞLİDE

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, düzenlediği basın toplantısında kendisine iftira atanların, gerçekler ortaya çıkınca susmalarının, onlarında bun iftiraların ortağı olmaktan kurtaramayacağını belirterek, “İftiralar seçim kazandırmaz, birlik ve beraberlik duygusunu törpüler” dedi.

     Akhüyük Termal sondaj çalışmaları ihalesini alan ve sözleşme gereği işi zamanında teslim edemeyince kendisine ödenen paralarla birlikte cezayı da ödemek zorunda kalan şirket sahibi Erdal Kılınç’ın, Hüseyin Oprukçu’ya attığı  iftirayı seçim çalışmalarında kullanan siyasi rakiplerinin, yine Erdal Kılınç’ın itirafı sonrası özür bile dilemediklerini ifade eden Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu, hiçbir dönemde ne kendisini destekleyenlerin, nede Cumhur İttifakına gönül verenlerin başını öne eğdirecek bir girişimde bulunmadığını söyledi.
     Düzenlediği basın toplantısı ile bu itirafı kamuoyu ile paylaşan Oprukçu, Akhüyük sondaj çalışmaları için siyasi rakiplerinin ortaya attığı 50-60 milyon lira gibi rakamların yalan ve iftiradan öteye gitmediğini dile getirerek, “Biz Akhüyük projesi için 7-8 milyon liralık bir harcama yaptık ve üstlenici firmadan bunun 6 milyon liranın üzerindeki bir kısmını sözleşmeden doğan hak ile tahsisini gerçekleştirdik. Sondaj firması sahibi Erdal Kılınç’ın da bu yalan ve iftira furyasına katılmasıyla toplumda farklı bir algı oluşturmaya çalışan zümrenin ayak oyunları yine firma sahibi Erdal Kılınç’ın kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı itiraf ile son buldu. Ancak bu iftiraya ortak olanlardan bir ses çıkmıyor”dedi.
     Sondaj şirketi sahibi Erdal Kılınç’ın konu ile ilgili olarak kendisine ait sosyal medya hesabından paylaştığı itirafından önemli başlıklar şu şekilde; 
     “Üzüldüğüm nokta Ereğli kamuoyunun da bu alçakça iftiraya alet edilerek tek amacı Ereğli’ye turistik anlamda müthiş bir kazanım sağlayacak termal tesislerin kurulmasını sağlamak olan Belediye Başkanımız Sn. Hüseyin Obrukçu’ya haksız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunulmasıdır. Bir müteahhit olarak söz konusu termal kuyunun açılması için her türlü çaba ve fedakarlığı yapmama ve yaklaşık olarak 5-6 milyon TL zarar etmeme rağmen şahsımın bu işi yapmamış gibi gösterilmesini kabul etmiyorum. Bu iş üzerinden Sn. Hüseyin Obrukçu’ya siyasi darbe vurmak isteyenler bilmeli ki bu ihale Ereğli ve Ereğli halkı için termal tesis niteliğinde olacak kalıcı bir eser olacaktı.
     Şahsımın Ereğli Belediye Başkanı Sn. Hüseyin Obrukçu’ya yönelik “bir takım haksız kazançlarda bulunduğu, araç alınması, ihalelere ortak olunması vs şeklinde” suçlamalara gelince;
     Birinci olayda bahsettiğim Akhüyük Termal sondaj işinin belediye tarafından feshinden kaynaklı olarak 5-6 milyon zarara uğramam nedeniyle duyduğum öfkeyle belediye başkanımıza o şekilde suçlamalarda bulundum. Yapmış olduğum bu suçlamaların temeli olmayıp kendisine siyaseten rakip olan bir takım kesimlerin tahrik etmesi üzerine bu şekilde beyanlar kullanmış bulunmaktayım. 
     Kaldı ki tüm ihale bedeli olan 6.600 bin TL nin Ereğli kamuoyu tarafından belediyenin sanki 40-50 milyon TL zarara uğratıldığı ve bu iftira üzerinden belediye başkanının yıpratıldığı şeklindeki yayınları gördükten sonra nasıl bir oyuna getirildiğimi üzülerek görmüş bulunmaktayım. Benim üzerimden Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Obrukçu’ya vurulmak istenen her türlü suçlama iftiradır, temeli olmayan asılsız suçlamalardır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.”

Editör: Haber Merkezi