Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu, “31 Mart’tan sonra kazanan Ereğli’miz olacak” dedi.
31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Oprukçu, en büyük hedefinin “Vilayet Ereğli”nin gerçekleşmesi olduğunu belirterek, “Genel Başkanımız, Bilge liderimiz sayın Devlet Bahçeli’den sözünü aldım, sözünü veriyorum. İnşallah Ereğli’nin İl olduğunu birlikte göreceğiz” diye konuştu.
-İL’LİK HAYALİ GERÇEK OLACAK
“1952 yılından beri Ereğli’nin bir hayali var. O da il olmak” diyen Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu, “Ereğli bu fırsatı bir kere tepki. Aynı hataya bir daha düşmemek gerekiyor. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli şahsıma İl’lik sözünü verdi. Ben de Ereğlili hemşerilerime bu sözü veriyorum. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli’nin olurlarıyla Ereğli’miz vilayet kimliğine kavuşacak” ifadelerini kullandı.
Ereğli’nin İl’lik konusuna Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın da olumlu baktığına dikkat çeken Cumhurun Adayı Hüseyin Oprukçu, “Sayın Altay Ereğli’de yaptığı konuşmada bu konuda üzerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getireceğini ifade etti. Altay, Ereğli’nin İl’liğini bir ayrılık olarak görmeyeceklerini söylediği konuşmasında, ‘Ereğli’nin İl olması gündeme gelsin ben altına imzamı atarım’ diyerek bu konudaki görüşlerini net bir şekilde ortaya koydu” dedi.
-EREĞLİ’NİN HER KÖŞESİNDE OPRUKÇU İMZASI VAR
Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu, Ereğli’nin her köşesinde imzası olduğunu kaydettiği açıklamasında, “Ereğli’de her karanlık noktayı aydınlığa kavuşturan bir Hüseyin Oprukçu var. Dün Ulu Cami önü, Akbank önü, Sümerbank Memur Evleri (Oğuz Ata), Gazinolar, Çukur Cami, DDY üst geçidi gibi Ereğli’nin kamburu olan yerlerin çehresini Hüseyin Oprukçu değiştirdi. Bugünde Taş Evler (Korkut Ata) karanlıktan aydınlığa kavuşuyor. Fuhuştan, uyuşturucu ticaretine kadar birçok olumsuzluğun yaşandığı Taşevler Ereğli’ye yakışır bir görüntüye kavuşuyor. Aş ocağımızı bu alana taşıdık. Ereğli’de bu geleneği başlatan Ali Talip Özdemir’in adını da aş ocağımıza verdik. Daha ferah ve nezih ortamda daha fazla insanımızın yararlanacağı bir alan oluşturduk. Aydın Selay hocamızın ismini de yaşatmak ve onunla bağdaştırmak için adını verdiğimiz Kız Öğrenci Yurdunu da hizmete açtık. Yarınlarımız olan gençlerimize sahip çıktık. Yine bu alanda etüt merkezleri, kadın bakım evi, engelli bakım evi projelerimiz var. Çocuklarımızı da unutmadık. Onlarında yararlanacağı kütüphane, sinema, oyun alanlarının yer alacağı etüt merkezini açacağız. Korkut Ata Tesisleri Ereğli’nin kalbi olacak. Çünkü her yaştan hemşerilerimize hizmet verecek” diye konuştu.
-KENTSEL DÖNÜŞÜMLE EREĞLİ’MİZ MODERN BİR KİMLİK KAZANACAK
Kentsel Dönüşüm Projesinin kapsadığı alan bakımından Ereğli’de şimdiye kadar yapılan en büyük çalışma olacağını kaydeden Oprukçu, “Hamidiye, Hıdırlı ve Dalmaz Mahallelerimizi kapsayan eski sanayi, buğday pazarı ve 90 dükkanların da içinde bulunduğu alanda Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçecek. Proje, bu bölgedeki riskli yapıların ortadan kaldırılması sonrasında, riskli yapılardan kaynaklanacak afet risklerinin azaltılması ve bu alan içinde yaşayan hemşerilerimizin can güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca kapsadığı alan bakımından Ereğli'mizde şimdiye kadar yapılan en büyük çalışma olacak Kentsel Dönüşüm Projesi, şehrimizin merkezinde bulunan bu alanların çehresini değiştirecek, daha modern bir hale dönüşmesine olanak sağlayacak ve Ereğli'nin kalbi olacak” şeklinde konuştu ve bu projenin hayata geçirilmesi noktasında kendilerine her türlü desteği veren eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti. 
-3. OSB HAYATA GEÇECEK 
Ereğli’nin en önemli sorunlarının başında işsizlik geldiğini söyleyen Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu, “Ereğli’ye 3. OSB’nin kazandırılması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Allah’ın izniyle de son aşama gelmiş durumdayız. Şu an 100’ün üzerinde bir yatırımcı arsa tahsisi için bekliyor. 3. OSB’nin kararı çıkar çıkmaz gerekli proje çalışmaları başlatılacak ve yatırımcılara satışlar gerçekleştirilecek. Bölgemiz önemli bir sanayi üssü haline gelecek” dedi.
Oprukçu, Ereğli’de yapımı devam eden fabrikalar olduğuna değinerek, “Bu fabrikaların tamamlanmasıyla Ereğli’de işsizlik sorunu çözüme kavuşacak. Ereğli sanayi şehri olacak” diye konuştu.

İFADELER İFTİRA ÇIKTI İFADELER İFTİRA ÇIKTI

-YENİ SANAYİ SİTESİ EREĞLİ’YE KAZANDIRILACAK
Özveri ve kararlılıkla Ereğli'nin geleceğine dokunan hizmetleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Oprukçu, küçük sanayi esnafının özlemle beklediği yeni sanayi sitesinin temellerini de en kısa sürede atacaklarını kaydetti.
Küçük Sanayi Sitesinin yapımında en önemli sorunların başında gelen yer tahsisi konusunun Bakanlık ve Konya Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile gerçekleştirildiğine dikkat çeken Oprukçu, 756 bin m2’lik bir alanın yeni sanayi sitesi için tahsisinin 08.02.2024 tarihinde tapusunun Ereğli Belediyesi’ne verilmesiyle sonuçlandığını söyledi.
Oprukçu, taleplerin alınması ile sanayici esnafının hangi ölçülerde işyeri sahibi olmak istedikleri belirleyecek proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından sanayi sitesinin temellerinin atılacağını ifade etti.

Editör: Emrah Çakıcı