Son olarak imzalanan üç ayrı protokol ile ilçeye iki adet 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu ( ASHİ ), aile sağlığı merkezi ( ASM) ve sağlık evi kazandırılacak. Hayırseverler ile protokol imza töreninde bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Devlet, millet dayanışmasının en güzel örneklerini belediyemizin de katkılarıyla bu tür projelerde görmekten mutluluk duyuyor, hayırsever iş insanlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ereğli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Sağlıkta bir projeye, sen de imza at’ kampanyasına hayırseverlerin verdiği destek çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yakın bir tarihte yine hayırsever iş insanları tarafından inşaatı tamamlanarak vatandaşlara hizmet sunmaya başlayan Dilek Demirel 112 ASHİ, Sevda Arif Balcı Aile Sağlığı Merkezi ve yapımı devam eden 6 Nolu Saliha Gözkara ASM ile Salim-Münevver Ercan ASHİ’den sonra 4 yeni sağlık tesisi daha 3 ayrı hayırsever tarafından ilçeye kazandırılacak.

İmzalanan protokoller çerçevesinde daha önce Saliha Gözkara ASM protokolü imzalayan Hayırsever Ömer Gözkara tarafından Eti Mahallesi’ne 112 ASHİ, Hayırsever Nurullah Yılmaz tarafından Barboros Mahallesi’ne 112 ASHİ yaptırılırken, Hayırsever Evren Akpınar tarafından da Yukarı Gökderen Mahallesi’ne sağlık evi yaptırılacak.

Ereğli İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen protokol imza programı öncesi kısa bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Sağlık Bakanlığımız tarafından Ereğli’mize kazandırılan 250 yataklı devlet hastanesi ve 25 ünitli ağız ve diş sağlığı merkezimizin ardından birinci basamak sağlık hizmetleri yatırımlarına daha fazla ağırlık veriyoruz. Bu konuda da Ereğlili hayırsever iş insanlarımız verdikleri büyük destekle bizleri mutlu ediyorlar. Özellikle aile sağlığı merkezi ve 112 acil sağlık hizmeti istasyonları konusunda hayırseverlerimiz yaptırdıkları sağlık tesisleri ile Konya’mıza ve ülkemize örnek oluyorlar” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Koç, yapılacak olan sağlık tesislerinin Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen arsa tahsisleri üzerinde yapılacağını vurgulayarak Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya da ayrıca teşekkür etti.

Hayırsever vatandaşlar da protokol imza programında ilçeye yaptıkları bağışlarda İl ve ilçe sağlık müdürlüğünün büyük emeği olduğunu ifade ettiler. Ereğli’de vatandaşlar ile ilçe sağlık müdürlüğü arasında güzel bir iletişimin yaşandığını belirten hayırsever iş insanları, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yavuz’un, hayırseverleri bağış konusunda teşvik ederek bir araya getirdiğinin de altını çizerek kendilerine bu imkânı sunan tüm yöneticilere teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim