Ersu Meyve ve Gıda Sanayi A.Ş, Ereğli’de 164 metrekare alanda 24 bin metrekare kapalı sahası ile Türkiye’deki tüm meyve çeşitlerini işleyebilen, bu meyvelerden konsantre ve pulp yapabilen, bu meyvelerin meyve suyu olarak dolumunu gerçekleştirebilen ve ürünü soğuk havada şoklayarak muhafaza edebilen Türkiye’nin en büyük entegre tesislerinden biri olarak üretimini sürdürüyor.

Yılda 200 bin ton meyve işleme kapasitesine sahip olan ERSU, elma, nar, domates, portakal, şeftali, vişne, kayısı, erik, üzüm, ayva ve havuç işleyerek elde ettiği ürünleri dünyanın birçok bölgesine ihraç ediyor.

1998 yılı başında Niğde’de Aksu tesislerini de işletmeye açan Ersu, halka açık bir şirket olup, 2000’den bu yana hisseleri borsada işlem görüyor.

– Fabrika satılacağı iddiaları

Birkaç gün önce atılan KAP ile Ersu’nun Ereğli’deki arsa ve binaların, değerleme üzerinden satışının yapılacağının duyurulması üzerine Ersu’nun el değiştireceği ve hatta fabrikasının satılacağı iddiaları gündeme geldi.

Yaklaşık 50 yıldır Ersu’yu bünyesinde barındıran Akman Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, iddialara ilişkin muhabirimize konuştu.

Akman, Ereğli’deki atıl durumda olan binalar ve bir kısım arsanın satılacağını belirterek, şunları söyledi:

“Firmayı da fabrikayı da satmıyoruz. Aksine fabrikaya yatırım yapıyoruz. Söz konusu arsaya bir süredir talepler geliyordu. Sonunda bu taleplere göre bir çalışma yapma ihtiyacı duyduk. Otel ya da turizm tesisi yapmak isteyen bile vardı. Yeniden değerleme ile belirlenen 178 milyon 365 bin lira üzerinden teklif almaya başladık. Buradan sağlanacak gelirle yatırım yapacağız. Fabrika kapanmayacak aksine makine yatırımları yapıyoruz. Üretimimiz Ereğli fabrikasında devam ediyor.”

CUMHURBAŞKANINDAN İNTİKAM ALMAK İSTİYORLAR CUMHURBAŞKANINDAN İNTİKAM ALMAK İSTİYORLAR

kaynak:çiftçidostu.com

Editör: Haber Merkezi