Türkiye'nin koronovirüs vaka sayısı, gün geçtikçe düşüyor. 13 Nisan 2022 günlük koronavirüs tablosuna göre; Türkiye'de son 24 saatte 184 bin 758 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 529 kişinin testi pozitif çıktı, 31 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 14 bin 493 oldu.

19 İLDE SIFIR HASTA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da koronavirüs vaka sayılarında yaşanan düşüşe değindi, şu an birçok kentte yoğun bakım servislerinde koronavirüs hastası olmadığını belirtti.

Koca, "Salgının seyri bu dönemde giderek etkisini azaltmaya başladı. Özellikle sıfır vaka olan illerimiz, sıfır yatan hastası olan illerimiz ve sıfır yoğun bakım hastası olan illerimiz olmaya başladı. Şu an 19’a yakın ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır. Her geçen gün bunun azaldığını görüyoruz. Ağrı’da, Uşak’ta, Gümüşhane’de, Bayburt’ta, Artvin’de yoğun bakım yataklarımızda şu anda hastamızın olmadığını söyleyebiliriz. Buna benzer toplam 19 ilimizde yoğun bakım yataklarımızda şu anda hastamızın olmadığını söyleyebiliriz” dedi. 

KONYA’DAKİ YOĞUN BAKIMLARDA SON DURUM

Peki, Bakan Koca’nın açıkladığı 19 il arasında Konya var mı, yoğun bakımlarda koronavirüs tedavisi gören hasta bulunuyor mu?

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; Konya kent merkezindeki 3 hastane; Konya Numune, Meram Devlet ve Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin yoğun bakımlarında koronavirüs tedavisi gören az sayıda hasta kaldı.

GÖZKARA  AİLESİNİN ADINI TAŞIYOR GÖZKARA AİLESİNİN ADINI TAŞIYOR

2 İLÇEDE 3 HASTA

Şehir merkezi dışındaki 28 ilçenin 26’sında Kovid-19 yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta bulunmuyor. Sadece Beyşehir ve Ereğli’deki hastanelerde toplam 3 hastanın tedavisine devam ediliyor.

GÜNLÜK VAKA SAYISINDAKİ DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Bir dönem günde 4 bin koronavirüs vakasının görüldüğü Konya’da günlük vaka sayısında da sevindiren düşüş devam ediyor. Edinilen bilgiye göre son günlerde vaka sayısı 100’ün altına gerilemiş durumda.

Konya’da son bir hafta koronavirüsten hayatını kaybeden kişi sayısı ise 1.

Editör: Haber Merkezi