Doğualagözlü Mahallesinde bulunan bir kıraathanede yapılan kontrollerde; işyerinin ruhsatının bulunmadığı anlaşılmış, işyeri içerisinde iki ayrı masada toplam 8 (sekiz) şahsın iskambil kağıtları ile oyun oynadıkları ve sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri tespit edilmiş, 1 işyeri sahibi ve oyun oynayan 8 şahıs olmak üzere toplam 9 (dokuz) şahıs hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha kanununun 282. maddesi gereğince gerekli idari para cezaları uygulanacaktır.

Aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan araştırmalar neticesinde; 14.08.2020 günü “Yaralama” suçundan kesinleşmiş 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan bir şahıs ve 15.08.2020 günü “Yağma“ suçundan kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs olmak üzere toplam 2 (iki) şahıs yapılan çalışmalar kapsamında ikametlerinde yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Boyacıali Mahallesinde faaliyet gösteren bir kahvehanede yapılan kontrollerde; işyeri içerisinde bir masa etrafında 5 şahsın 106 adet iskambil kağıdı ve 475 TL para ile Yanık diye tabir edilen kumar oyununu oynadıkları, sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri tespit edilmiş, kumar oynayan 5 şahsa 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 34. maddesi gereğince kişi başı 1225 ₺ olmak üzere toplam 6125 ₺ idari para cezası uygulanmış, işyeri sahibi ve kontrol esnasında işyerinde sorumlu bulunan şahıs olmak üzere 2 (iki) şahıs hakkında Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama suçundan adli işlem yapılmış, masa üzerinde bulanan toplam 475 ₺ para mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere muhafaza altına alınmış, şahıslar hakkında ayrıca 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha kanununun 282. maddesi gereğince gerekli idari para cezaları da uygulanacaktır.

Editör: TE Bilisim