BAŞKAN AKPINAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ HALK GÜNÜ BAŞKAN AKPINAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ HALK GÜNÜ

EREĞLİYE 52 MİLYON LİRALIK YATIRIM 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ereğli’ye yapılacak olan Kamyon Garajının temeli atıldı.
Kamyon Garajı temel atma programı AK Parti Konya Milletvekilleri Meryem Göka, Latif Selvi, Konya Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Uzbaş, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, siyasiler, STK’lar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
Programın açılış konuşmasını yapan Ereğli Şoförler Odası Başkanı Yalçın Bozkır, 100 kamyonluk garajın Ereğli’ye hayırlı olmasını diledi.
“Ereğli’nin STK’lar, Belediyeler ve halkıyla bütünleştiği, buluştuğu, kucaklaştığı artık yaşamalıdır” diyen Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu, “Bu iş için 6 yıl değil, 6 gün uğraşacaksın, 6 ayda da bitireceksin. Ereğli Belediyesini yok sayarak yada Konya’ya olumsuz ifadelerle bağırıp çağırarak çözüm üretilmiyor, çare olunmuyor, sorunlar yumağı büyüyor. Biz uyum ve birlikteliği Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti ve MHP Konya il ve ilçe başkanları ile yakaladık. El ele birlikte yürüyoruz. Ereğli’nin geleceği için yol yürümek değil mahkûmiyetimiz var. Hal sitesi için 4.5 yıl uğraştık. Şükürler olsun geldi. Hal yeri tamam, kamyon garajı tamam. Bir ve beraber olursak hizmetlerden bir fazla istifade ediliyor. Sayın vekillerimizle de el ele tutuşursak Ereğli’nin geleceğini sağlıklı bir şekilde sağlarız” dedi.
Cumhurun Ereğli Belediye Başkan Adayı olduğunu da ifade eden Başkan Oprukçu, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve MHP’nin lideri tarafından aday gösterilme şerefini yaşıyorum ve bu şerefe halel getirmeme adına çalışıyorum. Burası yetmeyebilir, genişletebiliriz, yenisini yaparız. Hatta verdiğimiz 40-50 bin m2’lik yer var ya orada da park yapabilirsiniz. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen sahip çıktığımızı biliyorsunuz. Kamyon garajının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Uzbaş ise konuşmasında Konya Büyükşehir’in Ereğli’ye 2.5 milyar TL’lik yatırım yaptığını dile getirerek, bu kamyon garajın 100 tır kapasiteli olduğunu, 16 bin 660 m2 alana sahip alanda 640 m2 inşaat alanı yer alacağını. Yaklaşık maliyetinin ise yaklaşık 52 milyon TL olacağını ifade etti.
AK Parti Konya Milletvekilleri Meryem Göka, Latif Selvi’de Kamyon Garajı temelinin atılmasına katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler ve Konya Belediyeciliğinin sadece ülke genelinde değil dünyada örnek olarak gösterildiğini belirterek kamyon garajının Ereğli’ye hayırlı olmasını dilediler.

Editör: Emrah Çakıcı