CUMHURBAŞKANIYLA EL KALDIRDI CUMHURBAŞKANIYLA EL KALDIRDI

Altay, “Ereğli'ye 650 Milyon Liralık Yatırıma İmza Attık”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son bir haftada Ereğli'ye 650 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.
Seçim çalışmaları kapsamında Bakan Ömer Bolat ile birlikte Ereğli'ye gelen ve Millet Bahçesi, Restorasyon açılış törenine katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son bir hafta içerisinde Ereğli'ye üç kez geldiklerini ve bu ziyaretleri sırasında 650 milyon liralık yatırıma imza attıklarını ifade ederek şöyle konuştu: 
“Konya'mızın merkezi ilçeleri dışındaki en büyük ilçe konumunda bulunan Ereğli'mize hizmetlerimiz ara vermeden devam etmektedir. Sekiz ayrı hala saha açılışını yaptığımız Ereğli'mize birkaç gün önce gelerek eski Adliye binasının olduğu yere Bilgihane temelini attık. Bugün ise Konya'nın en büyük millet bahçesi konumunda olan 200 bin m2'lik dev tesis ile Ereğli'nin tarihi mekanları içerisinde yer alan Ulu Cami önündeki binaların tarihi aslına uygun olarak dış cephe ve restorasyon çalışmalarının açılışına katıldık. Sadece bu süreç içerisindeki gerçekleştirdiğimiz yaptırımların maddi bedeli 650 milyon liradır. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra inşallah yine Cumhur İttifakımızın adayı olan Hüseyin Oprukçu Başkan ile birlikte Ereğli'nin kronik sorunlarının tek tek çözümünü gerçekleştireceğimiz gibi önümüzdeki hafta kamyon garajının temel atma töreni için yine Ereğli'de birlikte olacağız” dedi.
Konya'nın il olmaya aday en gelişmiş ilçesi olarak Ereğli'nin olduğunu dile getiren Altay, “İl'lik konusu gerçekleştiği zaman biz Konya olarak en ufak bir sorun oluşturmayacağız. Hatta il olması konusunda destek vereceğimizi ilan ediyorum. Çünkü Ereğli İl olmayı hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Emrah Çakıcı