24 Mayıs 2024 akşamı Ereğli Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğumuz Hacette Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkul ÇOBANOĞLU’nun konuşmasına ilgi büyüktü.

Türk uygarlığının kültür temellerinin anlatıldığı konuşma öğrenciler, katılımcılar, Ereğli protokolü ve Türk Ocaklıların katılımıyla ilgiyle izlendi.

Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar’ın, Ereğli Emniyet Müdürü İsmail Bayrak’ın, Jandarma Tabur Komutanı Kahraman Öztürk’ün ve diğer protokolün de katıldığı program 1,5 saat planlanmasına rağmen katılımcıların ilgisiyle yaklaşık 3 saat sürdü.

Bir çok değerli bilgiler arasında atı ilk evcilleştirenin milletimiz olduğu ve bu sayede hız kazandığımız, madenleri özellikle demiri ve ateşi ilk kullanan milletlerden biri olduğumuz ve bu sayede savaşçı özelliklerimizi elde ederek imparatorluklar kuracak altyapıları oluşturduğumuz anlatıldı.

Hemen hemen bütün milletlerde kainatı oluşturan ve nasırı erbaa adı verilen dört unsur hava, su, ateş, toprak iken Türklerin algısında kainatı oluşturan unsurların beş tane olduğu bunların da su, ateş, toprak, ağaç ve madenler olduğu dile getirildi. 

EREĞLİDE MUHTEŞEM GECE EREĞLİDE MUHTEŞEM GECE

Davetimize iştirak eden tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, yapacağımız diğer programlardan haberdar olmaları için onları sosyal medya sayfalarımızı izlemeye davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi