MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Karatay ilçesindeki Aziziye Kültür Merkezinde başkanları ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine hazırlandıklarını belirten Kalaycı, “Ülke gerçeklerini konuşmak, Partimizin siyaset anlayışını sebep ve gerekçeleriyle anlatmak ve ihanet odaklarının vesayetindeki zillet ittifakının çirkin politikalarının perde arkasını milletimize aktarmak üzere partimizce projelendirilen toplantılar yapıyoruz.” dedi.

OPRUKÇU SEVGİSİ SALONA SIĞMADI OPRUKÇU SEVGİSİ SALONA SIĞMADI

“TÜRKİYE PARLAYAN KUTUP YILDIZIDIR”

15-22 Eylül 2022 tarihleri arasında, önce Özbekistan Semerkant’ta yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü 22. Devlet Başkanları Zirvesine, sonra da New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler 77. Genel Kuruluna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi heyetinde, Milliyetçi Hareket Partisi’ni temsilen yer aldığını ifade eden Kalaycı, “Semerkant ve Newyork’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın kabul ettiği birçok ülkenin Devlet ve Hükümet Başkanları, medya ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yapılan toplantılardan birçoğuna katıldım.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize yönelik övgülere ve gösterilen itibara bizzat şahit oldum ve her şeyden önce bir Türk vatandaşı olarak büyük bir gururu yaşadım.” dedi.  
 

Konya Milletvekili Kalaycı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Sayın Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşmada da dış politikaya dair Türkiye’nin görüşlerini ve milli tezlerini açık ve net bir şekilde dile getirmiş, Türk milletinin tercümanı ve aynı zamanda onuru olmuştur.

İnsanı ve insani değerleri merkezine alan aktif bir diplomasiyle bölgemizde ve küresel zeminde barış kuşağı tesis etmek için mücadele eden itibarlı bir Türkiye fotoğrafı herkesin dikkatini çekmektedir. 

Türkiye parlayan kutup yıldızıdır.

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, ayak bağlarından kurtulmuş, özgüvene ve kalıcı siyasi istikrara kavuşmuştur. Türkiye bölgesinde ve küresel zeminde öne çıkan, uluslararası ilişkilerde söz ve itibar sahibi bir ülke seviyesine ulaşmış ve “Lider Ülke” hedefine kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir.

Egemenlik haklarımıza, milli bekamıza ve milli çıkarlarımıza korkusuzca sahip çıkılmıştır. Bölücü terörün başı ezilmiş, yurt içinde ve sınır ötesinde müstesna sonuçlar alınmıştır. Rahmetle ve saygıyla andığımız şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır.

Kıbrıs’ta eşit ve egemen iki devletli bir çözüm iklimi yeşermiştir. 28 yıl sonra Karabağ esaret ve işgalden kurtarılmıştır. Libya’yla imzalanan anlaşmayla Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi tecrit etmek isteyenlerin komploları yerle yeksan edilmiştir.

Türk Konseyi 8’inci Devlet Başkanları Zirvesi’nde hayalini kurduğumuz Türk Birliğine tarihi bir adım atılmış, Türk Devletler Teşkilatı kurulmuştur.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif ibadete açılmış, husumet cephesi adeta kudurmuştur.

Abdülhamid Han Sondaj gemimizle birlikte 4 sondaj, 2 de sismik araştırma gemimiz sayesinde Türkiye’nin mavi vatandaki varlığı ve kararlılığı sergilenmiş, enerji alanında yeni bir vizyon haritası çizilmiştir.

Yollar, köprüler, hastaneler, camiler yapılmış, zilletin keyfi kaçmış, dengesi bozulmuştur.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden yıkıcı savaşın kalıcı çözüm ve barışla sonlanması maksadıyla samimi, çok boyutlu, dengeli ve herkesi imrendiren atılımlar yapılmıştır.

Tahıl Koridoru anlaşmasıyla merhamet ve vicdan diplomasisi kuvveden fiile geçilmiş, açlık çeken milyonların sesine kulak verilmiştir. Dünyayı kasıp kavuran enerji ve gıda krizinin çözülmesi hususunda takdirle karşılanan adımlar atılmıştır.

AVRUPA’DAKİ ENERJİ KRİZİ

Dünya ekonomisinde, çok önemli sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle Avrupa ülkeleri ciddi düzeyde enerji krizi ile karşı karşıyadır. Doğalgaz fiyatları iki yılda 20 kattan fazla artmıştır.

Avrupa kışı nasıl geçireceğini kara kara düşünmektedir. Enerji tüketimini azaltmak için aydınlatmalara, kaloriferlerin ve klimaların derecelerine sınır konulması yönünde tedbirler alınmakta, duş sayısının bile azaltılması istenmektedir.  

2022 yılında küresel büyüme yavaşlamış, birçok ülkede durgunluk yaşanır hale gelmiştir.

Türkiye ise büyümektedir. Türkiye üreterek büyümektedir. Makine, teçhizat yatırımlarımız 2,5 yıldır çift haneli büyümektedir. Yıllık sanayi üretimimiz kesintisiz artmaktadır.

İhracatçılarımız, her ay tüm zamanların en yüksek ihracat rakamlarına ulaşmaktadır. İstihdam bir yılda 1 milyon 697 bin kişi artmış, işsizlik oranı da yüzde 10,1’e kadar gerilemiştir.

2022 yılı tarımda da bolluk ve bereket yılıdır. Başta hububat olmak üzere birçok tarım ürününde önemli oranda rekolte artışı beklenmektedir.

Dünyada en fazla uğraşılan ekonomik konuların başında enflasyon gelmektedir.

Türkiye bir yandan enflasyonla mücadele amacıyla tedbirler alırken, bir yandan da vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmemesi için gelir artırıcı politikalar uygulamaktadır.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI

Geçen yıl 2.825 lira olan net asgari ücret, bu yıl yüzde 94,6 artışla 5.500 liraya yükseltilmiştir. Asgari ücret vergi dışı bırakılmış ve tüm çalışanların asgari ücret kadar gelirine gelir vergisi ve damga vergisi istisnası getirilmiştir.

Muhtarlara verilen aylık ödeneğin net tutarı, net asgari ücret tutarına yükseltilmiştir.

Emeklilerin ve kamu çalışanlarının aylıkları yüzde 78,6 ila yüzde 85,5 düzeyinde artırılmıştır. Geçen yıl 1.500 lira olan asgari emekli aylığı yüzde 133 artışla 3.500 liraya yükseltilmiştir.

Ek gösterge düzenlemesiyle öğretmen, polis, sağlık personeli, din görevlisi, uzman çavuş ve jandarma, müdür gibi bazı unvanların ek göstergeleri 3600’e çıkarılmıştır.

Gelir ve kurumlar vergisinde dördüncü geçici vergi dönemi kaldırılmış, basit usulde vergilendirilen 835 bin küçük esnafın kazançları gelir vergisinden istisna tutulmuştur.

Çiftçilere yapılan tarımsal destekleme ödemeleri gelir vergisinden istisna edilmiş ve geriye dönük 5 yıllık vergi kesintileri iade edilmiştir. 

Sert ekmeklik buğday alım fiyatının pirim desteğiyle birlikte 7.450 lira; arpa alım fiyatının 6 bin 200 lira ve şeker pancarı alım fiyatının kota tamamlama primiyle birlikte 1.450 lira olarak açıklanması çiftçilerimizi sevindirmiştir.

Çiftçimize ve esnafımıza yönelik desteklerin devam edeceğine inanıyoruz.

“EYT DÜZENLEMESİ MECLİS AÇILINCA ÇIKACAK”

Emeklilikte yaşa takılanlar ile sözleşmeli ve geçici çalışanlarla ilgili düzenlemelerin Meclis açılınca çıkarılacağı açıklanmıştır. Türkiye gelir artırıcı politikalarla tüm toplum kesimlerini rahatlatacak adımları süratle ve isabetle atmaya devam edecektir.

“CUMHUR İTTİFAKI KIZILELMA SEFERBERLİĞİDİR”

HDP’nin, PKK’nın, FETÖ’nün ve muhasım dış güçlerin masa altında gizlendiği altılı masaya Türk milletinin itimadı asla yoktur. Bu masa kinin ve kifayetsizliğin masasıdır.

Bunlar, milli birlik ve kardeşlik bağlarımızı koparmanın derdindeler. Etnik ve mezhep temelli bölücülüğü kaşımanın hevesindeler. 

Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Karabağ’da, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Mavi Vatanda Türkiye’nin etkin mücadele gücünü, haklı ve meşru varlığını tartışmaya açmanın emelindeler.

Türkiye ekonomisini kötülemenin peşindeler. Milletimize ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışanların tek amacı yıkmaktır, tahrip etmektir, temellerimize dinamit koymaktır

Fakat başaramayacaklar, Türkiye’yi asla geçemeyecekler, cumhurun iradesini yenemeyecekler. Bizim zillete düşürülecek bir ülkemiz yoktur. Ülkemizi geriye götürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

Türkiye’nin yarınları aydınlıktır. 2023 ve takip eden yıllar Türkiye’nin dev gibi ayağa kalkışına sahne olacaktır.

Bunu sağlayacak irade Cumhur İttifakı’dır. Cumhur İttifakı ya istiklal ya ölüm iradesinin mirasçısıdır. Cumhur İttifakı, Türkiye’ye sahip çıkan, Türk milletine hizmetkârlıkta sınır tanımayan inanmışlıktır. Cumhur İttifakı Kızılelma seferberliğidir.

Biz, bağımsız ve güçlü Türkiye’den tarafız. Biz, zalime yavuz, mazluma yunus olan tarafız. Biz, küresel oyunlara karşı milli duruştan tarafız.

Cumhur İttifakı’nın adayı belli, kararı nettir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türk milletinin takdiri ve tercihiyle yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi, oy oranı ve milletvekili sayısı itibariyle daha da güçlenecektir. Arzumuz, arayışımız ve mücadelemiz bu doğrultudadır.

Çağrımız, önce ülkem ve milletim diyen herkesedir. Çağrımız, bu millet, bu vatan, bu bayrak benim diyen herkesedir. Çağrımız, milli birlik ve huzurlu yarınlara ulaşmak isteyen herkesedir. Çağrımız her insanımızı kardeş, her yöremizi aziz bilen herkesedir.

Paylaşılacak vatanım, vazgeçilecek insanım yok diyen her vatan evladıyla yolumuz birdir. Biz birlikte Türkiye’yiz diyen herkes bu milletin özbeöz evladıdır.

Gidecek başka bir yurdumuz yoktur. Sığınacağımız başka bir toprak yoktur. Sırt döneceğimiz tek bir insanımız yoktur.

Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir. Biz hep birlikte Türk milletiyiz.”

Editör: Haber Merkezi