KALAYCIDAN EMEKLİLERE ÖNEMLİ AÇIKLAMA KALAYCIDAN EMEKLİLERE ÖNEMLİ AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Aydınlatma” toplantısında ekonomi gündemini değerlendirdi ve Kılıçdaroğlu’na yüklendi. 2 yıl süren pandemi ve devamında meydana gelen savaşlar nedeni ile ekonomik bir darboğazdan geçildiğini söyleyen Kalaycı, bu durumun sadece Türkiye’de değil, dünyanın genelinde var olduğunu söyledi.
-“Piyasa Şartlarının Düzelmesi İçin Planlarımız Hazır”-

Mustafa Kalaycı, ekonomiye yönelik uygulamalarla esnafın ve çiftçinin rahatlayacağı şekilde çalışmamaların yapıldığını belirttiği konuşmasında şunlara yer verdi: “2 yıl süren küresel salgın ve 24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ekonomiyi olumsuz etkilemiş, enerji ve gıda tedariği üzerinde olumsuz etki yapmıştır. Bundan kaynaklı olarak da bütün coğrafyaları saran bir fiyat artışı oldu. Buna bağlı olarak da, tüm dünyanın sorunu olan enflasyon, ülkemizde de yüksek seviyelere çıktı.  Geçim standartlarımızı olumsuz etkileyen enflasyona tırmanışının, dövizdeki planlı yükselişin durdurulması için Cumhurbaşkanımız önderliğinde çalışmalarımız sürüyor. Çitçilerimize verilen desteklerin artırılarak üretimin sağlanması, esnaf ve sanatkarlarımızı güçlendirici tedbirler de bu çalışmaların arasında” dedi.

-“Kılıçdaroğlu, Elindeki Belediyelerde Elektriği Bedava Versin Önce”-

Konuşmasında, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, çiftçiye bedava elektrik vaadine de değinen Mustafa Kalaycı, “Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa Belediyesini CHP alırsa güneydoğu çiftçisine elektriği bedava vereceğini söylemiş. Dün de Konya çiftçisine aynı vaadi vermiş. Güneydoğu’daki çiftçiye elektriği bedava vereceksin de, Türkiye’nin diğer bölgelerindeki çiftçilerin suçu ne? Önce aldığın belediyelerdeki çiftçilere elektriği bedava ver de vaadinin gerçekçiliğini kanıtla”

Editör: Haber Merkezi