BU SINIF TÜRKİYE BİR İLK BU SINIF TÜRKİYE BİR İLK

CEM ZORLU: EREĞLİ KAMPÜSÜMÜZ YENİ DÖNEME HAZIR 
Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Ereğli Eğitim Fakültesini ziyaret etti ve burada yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, Ereğli Eğitim Fakültesinin yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu ifade eden Zorlu, son yıllarda Ereğli’de yükseköğrenim gören öğrenci sayısının 800’den 3 bin 200’e yükseldiğini belirtti. 2023 yılı itibari ile yeni birimlerin ve buna bağlı olarak da yeni akademisyenlerin gelmesinin, öğrenci sayısındaki artışa katkı sağladığın da söyleyen Cem Zorlu; Ereğli’nin artık kendi başına yetebilen bir kampus olduğuna vurgu yaptı. 
-“Ereğli’de Eğitim Gören Öğrenciler, Ereğli’ye Çok Yönlü Katkı Sağlayacak”- 
Ereğli Eğitim Fakültesinde eğitim gören öğrenci sayısının arttığını yineleyen Cem Zorlu, “Ereğli’mize kazandırdığımız Veterinerlik Fakültesi, Ziraat Fakültesi gibi yeni fakültelerimiz, Ereğli kampusümüzün müstakil bir üniversite kampusü olma yolunda büyük ilerleme kaydettirdi.  Bu fakültelerimize gelen öğrencilerimiz, Ereğli’ye sadece ekonomik girdi olarak değil, Ereğli’nin tarımına ve hayvancılığına da akademik değer katacaklar” dedi. 
-“Yurt Sorunu Birkaç Hafta İçerisinde Çözülecek”-
Ereğli’de yükseköğrenim yurt sorununun, birkaç hafta içerisinde çözüleceğinin de altını çizen Prof. Dr. Cem Zorlu, Ereğli’ye yeni bir yurt binasının da müjdesini verdi. “Yurt sorunumuz birkaç haftalık” diyen Zorlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Öğrenci sayımızın artması ve ilçemizde ev sorununun baş göstermesi, öğrencilerimiz için barınma sorununu ortaya çıkardı. Konuyla ilgili olarak valilik, kaymakamlık ve belediyelerimiz ile ortak bir çalışma yürütüyoruz ve çalışmamızda sona yaklaştık. Öğrencilerimizden ricamız, birkaç hafta sabretmeleri. Birkaç hafta içerisinde yurt sorununu halledeceğiz. Yine Ereğli’de yurt sorununu kalıcı olarak ortadan kaldırmak üzere, Ereğli’ye yeni bir KYK yurdu yapımını yatırım planına aldık. İnşaatı önümüzdeki yıl başlayacak” dedi. 
-“Yüksekokulumuz Yeniden İnşa Edilecek”-
Ereğli Kemal Akman MYO’nun, depremden olumsuz etkilendiğini ve yıkım kararı alındığını da söyleyen Cem Zorlu, yıkım işleminin önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtti ve MYO’nun, içerisinde yeni birimlerin de olacağını sözlerine ekledi. Zorlu, MYO ile ilgili olarak şunlara yer verdi: “MYO binamız yıkıldıkta sonra yeniden daha geniş ve daha kapsamlı halde yapılacak. 8 bin metrekare olarak yeniden inşa edeceğimiz MYO binamız içerisine yapacağımız konferans salonu ile kampusümüzün bu eksiğini de gidermiş olacağız. Yine kampüsümüz içerisine spor salonumuz ve yanına da kütüphane binamızı, önümüzdeki yıl inşa edeceğiz. Öte yandan, ilçemize, veterinerlik fakültemiz kapsamında hayvan hastanemizi ve ziraat fakültemiz kapsamında uygulamalı tarım alanımızı da kazandırarak, Ereğli’yi bu alanlarda sayılı yükseköğretim kurumları arasına alacağız” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi