Protokol imza programına Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Necmettin Erbakan Üni. Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gönenci, Necmettin Erbakan Üni. Ereğli Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Türkmen, Necmettin Erbakan Üni. Genel Sekreteri Abdullah Ecevit Öksüz, Ereğli Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özkoç ve STK Temsilcilerinden oluşan bir heyet katıldı.

“EREĞLİ’MİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Programda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Ereğli Belediyesi’ne irtifak hakkı tesis edilen 5 Milyon 300 Bin metrekarelik bir alanın Ereğli’de organik tarıma açılması ile ilgili üniversite, Belediye işbirliğini temin ve tesis edecek bir protokolün imza programını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. İnşallah atılan imzalar ile Ereğli’miz çok önemli bir üretim havzası hüviyetine katkı sağlanacak ve istihdam imkanı sağlayacak önemli bir alana kavuşacak. Bu alanın Belediyemize tesisi yoğun bir çaba ve gayretle oldu. Bu gayretimize destek veren öncelikle değerli Rektörümüz Sayın Cem Zorlu Bey’e, Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanımız Sayın Metin Kıratlı Bey’e, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum Bey’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay Bey’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ne düşünüyor, ne yapıyorsak da memleketimizin hayrına, milletin hayrına ve hemşerilerimizin geleceği için yapıyoruz. Ereğli’mize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu: “Bugün önemli bir gün, gerçekten Ereğli’nin ziraatına, tarımına katkı sağlayacak bir protokol imzalama törenini gerçekleştirdik. Bu bir süreç tabi, hamdolsun bugün olumlu sonuçlandı, bu süreçte Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Oprukçu’nun büyük gayreti var kendisine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanı hemşerimiz Metin Kıratlı Bey’e, Sayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum Bey’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay Bey’e ayrıca teşekkür ediyorum. Ereğli Belediye Başkanımızla ilgili şu konuda desteklerinin altını çizmek istiyorum, Ereğli’deki üniversitemiz, kampüsümüz ile ilgili ne varsa, Belediyemizin ulaşabileceği, katkı sağlayacağı her alanda bize destek oluyor, bu nedenle ayrıca teşekkür ediyorum. Ereğli’de hem istihdam oluşacak hem de farklı bir tarım anlayışı gelecek. Organik tarım gerçekten katma değeri çok yüksek bir tarım, bizim derdimiz bu. İki önemli kurumun enerjisini bir araya getirdiğinde ne türlü bereketli ve hayırlı işlerin çıktığını bu projede görmüş olacağız. İnşallah hayra vesile olur ve bu bir başlangıç olur. Biz Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak bilgi, birikimimizi Ereğli’miz için hangi alanda olursa olsun kullanmaya her zaman hazır olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu protokolün Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imza töreni gerçekleştirilerek program tamamlandı.

KİMSE ARAMIZA GİREMEZ FOTOĞRAFI KİMSE ARAMIZA GİREMEZ FOTOĞRAFI

Editör: Haber Merkezi