Sağ sahil ve sol sahil sulama bölgesi olarak ikiye ayrılan Ereğli havzasında başlayan inşaat çalışmaları sona erdiğinde, 400 bin dekarlık arazi modern sulama sistemine kavuşacak. 1 milyar’ı aşkın bedelli bu proje bittiğinde, yıllık 60 milyon liralık gelir elde edilecek.

Projenin Ereğli için büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun ise hükümet olarak her alanda hizmetlerimize devam ediyoruz. Bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesi, yüzyılın projesi olarak nitelendirdiğimiz sulama projesi hayata geçiyor. Hem sol sahil hem de sağ sahil projeleri olmak üzere toplamda 1 milyar 200 milyon’u bulan bir bedel ve bin 150 kilometrelik alana boru döşenecek. 42 bin hektarlık alanda gerçekleşen bir proje ciddi anlamda ekonomimize girdi sağlayacak ve beş yıl içerisinde bitirilecek diye konuştu.

BİR DÜĞME İLE SU AÇILIP KAPANACAK

Projemiz Sayın Veysel Eroğlu beyin bakanlığı döneminde onaylandı, Ak parti Konya bölge Milletvekilimiz Halil Etyemez’in de büyük katkıları oldu diyen Dursun, çiftçilerimizin dekar başına elde ettikleri gelir miktarları artacak. Vahşi sulama sistemi tamamen sona erecek. Teknolojik bir proje olacak yani.Çiftçimiz oturduğu yerden telefonla bağlanıp butona basarak suyu açacak, bittikten sonra kapatacak. Dünya Bankasının Türkiye’de ki dört projesinden bir tanesi, ama en büyüğü Ereğli’ye yapılıyor. Bu da bizim için büyük bir onur kaynağı. Bizde Ak Parti teşkilatı olarak Milletvekillerimiz ile ciddi gayret gösteriyoruz, Ereğli’yehayırlı olsun ifadelerini yer verdi.

Editör: TE Bilisim