Emekli öğretmen Rahim Demirbaş, hayatını memleketi Konya’nın Ereğli ilçesi Beyören köyünde oluşturduğu ormanlara adadı. 23 yılda iki ayrı orman oluşturan Demirbaş, varını yoğunu ormanlara harcadı. Demirbaş, eşini de kaybettikten sonra ormanında yaptığı küçük kulübesinde hayatına devam ediyor.

YENİ ORMANI ANNESİ ADINA OLUŞTURACAK

Gece gündüz ormanların bakımı ile uğraşan Rahim Demirbaş, “Annem Nazife Demirbaş adına da bir orman kurmayı düşünüyorum. Kendime ait 100 dönümlük bir arazim vardı, burada da fidan dikimine başladım. İlk etapta toplam 3 bin adet sedir, mavi selvi, ıhlamur ve alıç fidanları diktim. İnşallah bu ormanın adı ‘Nazife Demirbaş Ormanı’ olacak.” dedi.

“EN İYİ DOSTUM ARTIK AĞAÇLAR OLDU”

Toplam 400 dönümlük arazide oluşturduğu iki ayrı ormanında yetişen meyvelerin kendisine yettiğini, isteyenin de gelip istediği kadar alabildiğini ifade eden Rahim Demirbaş, “Üzümlerim ve bademlerim insanların çok hoşuna gidiyor. Bazen üzüm bol olunca pekmez yapıp satıyorum. Çok şükür burada iyiyim tek başıma yaşıyorum, arada sırada öğrencilerim ve ormana karşı duyarlı olan insanlar gelip ziyaret ediyorlar. Sağ olsunlar çocuklarım sürekli arıyorlar. En iyi dostum artık ağaçlar oldu.” diye konuştu.

“BAŞKA BİR YERDE YAŞAYAMAM”

Hayvan sevgisiyle de dikkat çeken Orman Dede Rahim Demirbaş’ın, 8 köpeği, 6 kedi ve 9 da tavuğu var. Onlarla da vakit geçiren Demirbaş, “Dertleşecek birini aradığımda içimi ağaçlara döküyorum. Buradan başka bir yerde yaşayamam.” ifadelerini kullandı.  

“MEZARIMI DA BURAYA KAZDIM”

Demirbaş, “Rabbim ömür verirse rahmetli annem adına oluşturacağım ormanın doğaya ve insanlara katkısı büyük olacak. Buradan bir kişi bir meyve yediğinde ben mutlu olacağım. Mezarımı da buraya kazdım. Ölünce beni buraya ağaçlarımın yanına gömsünler.” diye vasiyette bulundu.

kaynak:sabah gazetesi

Editör: TE Bilisim