Açılış töreninde kürsüye ilk olarak gelen Hayırsever Rasim Çalışkan, anaokullarının açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Hayırsever aile adına konuşan Halil Ercan ise, “Son 5-10 yıla baktığımızda Ereğli’de üniversite eğitimi noktasında değişiklikler görüyoruz. Ziraat ve Veterinerlik Fakültelerinin gelmesi, bu anaokulların yapılması ilçemize çok şey kattı. 2 anaokulu binamızın yapım fırsatı bizlere verildi. Burada bizim için en anlamlı olan şey ise çok değerli kayınpederim Rasim Çalışkan ile çok değerli annem Emine Çalışkan’ın isimlerinin bir ömür burada yaşaması. Böyle bir fırsatın bize sunulmasında ve bu hizmetin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese aile olarak canı yürekten teşekkür ederiz. Ereğli’mize, halkımıza, çocuklarımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“Türkiye’mizin Geleceği İçin Önemli Bir Hizmet”

Ereğli için çakılacak her çivinin önemli olduğunu belirten Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ise, “Bu memleket bir Türk yurdu. Selçuklu’dan bu yana Türk yurdu. Ebediyen Türk yurdu olarak kalacak bir memleket. Onun için çocuklarımızın, Türkiye’mizin geleceğine çok iyi hazırlanması, yetiştirilmesi lazım. Bu anlamda da hakikaten takdire şayan bir hizmet, hayırseverlerimizin yardımıyla hayata geçmiş durumda. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hakikaten nezih bir eğitim yuvası Ereğli’mize hizmet edecek” şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberlik içinde olunduğunda önemli işlerin ortaya konduğunu ifade eden NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Ereğli’de bugün 3 fakülte ve 3 meslek yüksekokulu artık aktif hale geldi. Bunlar çok kıymetli fakülteler... Fakültelerimizin etkisi görülmeye başladı. 3 milyon metrekare alanda organik tarım yapıyoruz. Belediye ile birlikte bir üniversitenin beraber organik tarım yapması Türkiye’de bir ilk. Belediye ve üniversitenin birlikte hareket etmesinden bir sinerji oluştu ve bu sene inşallah ciddi ürün elde edeceğiz” diye konuştu.

“Ciddi Eserler Kazandırmak İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

OKULUMDA KANPANYA VAR GERÇEKLEŞTİ OKULUMDA KANPANYA VAR GERÇEKLEŞTİ

Türkiye’ye hizmet için daima çalıştıklarını söyleyen Rektör Zorlu, “Bu eserin gerisinde 4 yıllık bir meşakkat, büyük bir enerji ve gayret var. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İlmek ilmek dokuyarak buralara geldik. Çok ciddi engellerle karşılaştık ama hepsini aşmayı bildik. Bugün hamdolsun müşahhas bir hale geldi, hatta eğitime başladı. Bir önemli kurum daha Ereğli’mize hayırlı olsun. İnşallah bundan sonra da Ereğli’ye çok ciddi eserler kazandırmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ve kurdele kesimi ile tören sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi