Başkan Oprukçu her zaman dile getirdigimiz bir söz var Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın işte bu sebeptendirki Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoyu saygıyla anıyorum diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Ömrünü vatanına ve milletine adayan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yüce Türk Milleti’nin bağımsızlık uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabul edilişinin 100. yılını kutluyoruz. İstiklal Marşımızı büyük coşku ile gelecek yüzyıllara taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Tarihi destansı kahramanlıklarla dolu bir millete yakışan ve bağımsızlık mücadelemizi en iyi şekilde anlatan bu muhteşem eseri bize kazandıran Mehmet Akif Ersoy’a şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum. Hemşerilerimize de İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılı vesilesiyle hazırladığımız bu videoda bize eşlik ettikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'nun talimatları ile İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100. yılı vesilesiyle Okul Müdürlerine  İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100. yıl anısına yapılan plaketi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı kitabını takdim edildi

Editör: TE Bilisim