Konya Tanıtım Günleri 2023’ün tarihi ve etkinliğe dair tüm detaylar belli oldu.

KONSİAD tarafından organize edilen etkinliğe dair ayrıntılar Konya’da düzenlenen toplantıda açıklandı.
 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Konya KONSİAD Başkanı Ali Kaya, ilk olarak “İsrail’in Filistin’de yaptığı zulmü ve soykırımı şiddetle kınıyorum bu zulmün bir an önce bitmesini istiyoruz bizler iş dünyasının temsilcileri olarak devletimizin diplomatik ilişkilerini çok değerli buluyoruz. Devletimizin Filistin konusundaki kararlılıklarına sonuna kadar destek veriyoruz. Filistin’de Şehit olanlara ailelerine ve çocuklara rahmet kalanlara sabır diliyorum.” dedi

Başkan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“23 - 26 Kasım’da gerçekleşecek olan Konya Tanıtım Günlerine tüm Konyalı hemşerimizi davet ediyorum. Her yıl büyük bir coşku ile gerçekleşen tanıtım programımız her geçen gün daha coşkulu ve büyük bir ivme ile büyümektedir. KONSİAD olarak Konya’mızın aydınlık yarınları için attığımız her adımda dayanışma ruhuyla, her yerde de Selçuklu payitahtı şehrimizi anlatıyoruz ve şehrimizin tarihiyle büyüklerimizle, değerlerimizle övünüyoruz. İnşallah Konya tanıtım günlerinde yeni dostluklar ile büyük köprüler kurulacaktır. Bu tanıtım günlerinin İstanbul’daki hemşerilerimizin Konya’mızın markalarını daha iyi tanıma ve destekleme adına ciddi katkı sağlayacaktır. Güzel şehrimizin gelişimi için Konya KONSİAD olarak ciddi projeler üretiyoruz. Önümüzdeki günler Konya KONSİAD olarak adımızdan sıkça bahsettireceğiz. Konyalı firmalarımızın bu tanıtım günlerine daha çok önem vermesini canı gönülden istiyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla Konya’mızı çok daha güzel yarınlarla buluşturacağız bu tanıtım günlerimizi uluslararası platformlara taşıyacağımızdan şüpheniz olmasın.”

istanbuldaki-konya-gunlerinin-tarihi-belli-oldu.jpeg

Konya KONSİAD Başkanı Ali Kaya’nın konuşmasının ardından KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik söz aldı.

Çelik, şunları söyledi:

“Çok küçük yaşta gurbete çıkmış olmamıza rağmen, memleketimizle olan gönül bağımız hep güçlü oldu ve ilişkimizi hiç koparmadık. Kendimiz gurbetteyiz ama gönlümüz memleketimizde, çünkü burası bizim ata yurdumuz. Bugün burada siz değerli kardeşlerimle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk ve onur duyuyorum.

2009 yılında, İstanbul’da bulunan Konyalı sanayici ve iş insanlarını bir araya getirmek ve aramızdaki yapmış olduğumuz ticareti artırmak amacı ile kurmuş olduğumuz derneğimiz bugün 15 yaşında. Bu 15 senede, sizlerin de desteği ile çok önemli projelere imza attık. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz kapsamında ülkemizin yararına gördüğümüz bütün çalışmalara destek verdik ve destek

İstanbul KONSİAD derneğimizi kurduktan hemen sonra, ata yurdumuzda yani Konya’da bir derneğimiz olmadan bir bütün olamayacağımıza karar verdik ve Konya KONSİAD’ı kurduk. Daha sonra halkayı genişleterek, birlik ve beraberliğimizi artırmak amacıyla, Konyalı hemşerilerimizin nüfus olarak yoğun olduğu şehirlerde, Ankara, Antalya, İzmir ve Yalova derneklerimizi de kurduk. Şu anda hedeflerimiz açısından, sadece yurt içi örgütlenmenin yetersiz olacağı öngörüsü ile küresel dünyada örgütlenmeyi planlıyoruz.

Bütün bu derneklerimiz arasındaki koordinasyonu ve iletişimi sağlamak amacı ile KONSİFED Federasyonumuzu kurduk. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam ediyoruz.

İFTİRALAR SEÇİM KAZANDIRMAZ İFTİRALAR SEÇİM KAZANDIRMAZ

Sizlerin de bildiği gibi İstanbul’da; KONSİFED Federasyon çatısı altında ve KONSİAD Derneğimizin öncülüğünde, geleneksel hale getirdiğimiz ve 8’incisini Düzenleyeceğimiz Konya İl Tanıtım Günleri Etkinliğimiz 23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Bakırköy İlçesi Yeşilköy Atatürk Havalimanı C Terminalinde yapılacaktır. Kurumsal temsil alanında ve kültür etkinlikleri alanında Belediyelerimiz ve Sanayicilerimiz, Yöresel alanda Konya’mıza özgü lezzetlerimiz, hazır gıda (yeme-içme) alanında damak tatları yer alacaktır. Sahnemizde Konya’mızın etkin ses sanatçılarının konserleri, etli ekmek ve bamya çorbası hızlı yeme yarışmaları ve sürpriz sunumların olacağı dolu 4 gün sürecek bu etkinliklerimizde buluşmayı heyecanla bekliyoruz.

istanbuldaki-konya-gunlerinin-tarihi-belli-oldu-001.jpeg

vermeye devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi