Şehit ve Gazi Aileleri Onuruna İftar

Ereğli Belediyesi ve Kaymakamlık işbirliği ile Bolkar Düğün Salonu’nda gaziler, şehit ve gazi aileleri onuruna iftar programı düzenlendi.

HEMŞERİMİZ BAKAN BOLAT EREĞLİDE HEMŞERİMİZ BAKAN BOLAT EREĞLİDE

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'nun ev sahipliğinde düzenlenen programa; İlçe Kaymakamı, Cumhuriyet Başsavcısı, Jandarma Komutanı, Askerlik Şubesi Komutanı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti İlçe Başkanları, Şehit Aileleri Derneği Başkanı, Gaziler Derneği Başkanı, Kurum Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, gaziler, şehit ve gazi aileleri katıldı.

“BU VATAN ŞEHİTLERİMİZDEN BİZE EMANET”

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Hepinizi saygıyla selamlarken bir mübarek Cuma akşamı, bir Ramazan iftarında siz değerli hemşerilerimizle beraber olmanın şerefini bize bahşettiniz, hepiniz sağ olun var olun, hoş geldiniz. Tabi ülkemiz kanla sulandı, kanla sulamaya devam ediyoruz, e yani kanla sulanmayan da zaten vatan olmuyor. Kanla sulayarak çok büyük bedeller ödemek suretiyle atalarımızın, şehitlerimizin bize emanet ettiği vatanı ebedi olması bizim için çok önemli. Milletimizin, devletimizin ve vatanımızın ebedi varlığının inşa edilmesi lazım gelen bir süreci yaşıyoruz. Farkında mısınız bilmiyorum, felaketler gelir geçer kurtuluruz Allah’ın izniyle bu millet acıların hepsinin altından kalktı, ekonomik anlamda yaşanan sıkıntıların hepsini def etti ama vatan giderse, milletin ve devletin ebedi varlığına kast edilirse işte orada acılar ebedi olarak başlayacak demektir. İnşallah hepimiz uyanık olacağız, hepimiz elbirliğiyle, gönül birliğiyle Kurtuluş Savaşı’mızda ülkemize, milletimize, devletimize nasıl sahip çıktıysak yarınlarda, önümüzdeki günlerde de öyle sahip çıkma iradesini ortaya koyacağımıza inanıyorum. Biz sizleri seviyoruz, hizmet etmekle şereflendirdi Rabb-ül Alemin şükrediyoruz, herkes şerefle tamamlamakla mükellef olduğu bir ömre sahip, biz de inşallah vatana, millete, devlete, sizlere, Ereğli’mize şerefle ve hizmetle ömrümüzü tamamlayalım istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı: “Sizlerle bu akşam aynı sofrayı paylaşmak, iftarın bereketini birlikte karşılamak gerçekten çok güzeldi. Biliyorsunuz artık Ramazan’ın başı rahmet, ortası mağfiret. Mağfiret zamanlarındayız bu sofrayı da bugün hep birlikte paylaştık ziyadesiyle güzel oldu. Şehitlik makamını zaten biliyorsunuz ben kimsenin acısını tazelemek istemem ama Ayeti Kerime'de ‘Allah yolunda ölenlere ölüler demeyin, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz’ diyor, onlar da inşallah bugün bu aynı iftar sofrasını analarıyla, babalarıyla, eşleriyle, evlatlarıyla paylaşmışlardır diye ümit ediyorum, inşallah şehitlerimizle bu akşam iftarı birlikte yaptık. Yine gazilerimize ayrıca teşekkür ediyorum onlar da canlarını feda etmeye hazırdılar ama şehadet nasip olmadı. Gazilik de çok büyük bir makam, Rabbim şehit ailelerimize, gazilerimize, gazi ailelerimize uzun ömürler versin, sağlık, sıhhat versin. Ben büyüklerimin ellerinden öpüyorum, şehitlerimizin evlatlarının gözlerinden öpüyorum, gazilerimizin yine ellerinden öpüyorum, Allah hepimize bu vatanda özgürce yaşamaya devam etmeyi nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise: “Biz bugün Ereğli’de çeşitli programlara katılmak için gelmiştik Ereğli Belediye Başkanımız akşam böyle bir iftardan bahsedince sizlerle birlikte olmak bizim için büyük bir onurdur diyerek buraya geldik. Ben Belediye Başkanımıza bu güzel organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Ramazan-ı Şerif’in artık ilk 15 günü tamamlandı sonuna doğru hızlıca yaklaşıyoruz, iftarlar, sahur programları oluyor ama bizim için en büyük şeref sizlerle birlikte olabilmek bu vesileyle tüm şehit annelerimizin ve babalarımızın ellerinden öpüyorum, gazilerimizi gönülden kucaklıyorum. Sizler evlatlarınızı kaybettiniz ama bizler sizlerin evladıyız onun için bizleri de dualarınızda unutmayın diye ifade ediyorum. Ramazan-ı Şerif’in hayırlar getirmesini temenni ediyor, Rabbim şehitlerimizin inayetinden, şefaatinden bizlere de nasip etsin diyorum. Böyle organizasyonlar Konya’mızın her yerinde gerçekleştiriliyor tüm Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza ben de huzurlarınıza teşekkür ediyorum. Şimdiden Kadir Gecemiz ve Ramazan Bayramınız mübarek olsun diye temenni ediyor, hepinizi muhabbetle selamlıyorum” sözleriyle duygularını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi