CUMHUR İTTİFAKI MUHTARLAR İLE BULUŞTU CUMHUR İTTİFAKI MUHTARLAR İLE BULUŞTU

Bakan Kurum'dan Ereğli Belediyesi'ne Ziyaret
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Ereğli'ye geldi. 
AK Parti İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından esnaflar ve vatandaşlarla da selamlaşarak ilerleyen Bakan Kurum Ereğli Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretinde Ereğli'de yapılması planlanan proje ve hizmetlerle ilgili Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ile istişarelerde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Oprukçu: "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’u Ereğli’mizde ağırlamanın, esnaflarımızla ve hemşerilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Varlığıyla iftihar ettiğimiz kıymetli hemşerimiz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a Belediyemizi ziyaretiyle onurlandırmasından dolayı teşekkür ederim. Sayın Bakanımızla Ereğli’mizde yapılmasını planladığımız projelerimiz hakkında da istişarelerde bulunma fırsatı bulduk, projelerimize ve hizmetlerimize gösterdiği ilgi, olumlu yaklaşımı ve desteklerinden dolayı bilhassa teşekkür ediyor, gerçekleştirdikleri üstün hizmetleri noktasında başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Daha sonra KOSKİ’ye geçen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum burada Ereğli için önemli açıklamalar da bulundu. Bakan Kurum: “Bugün Ereğli’mizdeydik, Ereğli bizim gözbebeğimiz. Ereğli’miz için, Ereğli’mizin geleceği için, burada yaşayan vatandaşlarımız için çok önemli projeleri hem yerinde görmek hem de geleceğe dönük kararları almak üzere buraya geldik. Başlangıçta İlçe Başkanlığımızı, ardından Ereğli Belediyemizi, Büyükşehir Belediyemizi, esnaflarımızı ziyaret ettik, sivil toplum örgütlerimiz ve muhtarlarımızla bir araya geldik. Sorunları ve problemleri gidermek üzere istişarelerimizi yaptık, kararlarımızı aldık. İnşallah Ereğli’nin geleceği adına çok önemli projeleri hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Ereğli’mize daha önce yapılan sosyal konutlar ve yeni yapacağımız 350 sosyal konutla birlikte de buradaki sosyal konut ihtiyacını da giderecek adımları atmış olacağız. Ereğli’mizde şu ana kadar 540 Milyon Liralık yatırımı Belediyelerimizle birlikte gerçekleştirdik, şu anda da içinde yol düzenlemesi, çevre düzenlemesi, atık su arıtma tesisi gibi birçok projenin yer aldığı 110 Milyon Liralık yatırımımız da devam ediyor. 170 Bin metrekarelik Millet Bahçemiz de artık bitme aşamasına geldi. Ereğli Belediye Başkanımız ve muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık, daha önce çevre temizlik araçları ve çevre düzenleme olsun bu projelere ilişkin yaklaşık 10 Milyon Lira hibe desteği sağlamıştık. Ereğli Belediyesi’nde yaptığımız istişareler çerçevesinde Ereğli’nin girişindeki stadyumu Toros Mahallemize kaldırıyoruz. Bir konumuz da kentsel dönüşümdü, Sarıtopallı Mahallemizde esnafımıza hizmet edecek 250 tane ticari ünitemizi Bakanlığımızın Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü eliyle yapacağız.  Yine Sarıtopallı Mahallemizde Meyve-Sebze Hali yapımı için yer tahsisi yapıyoruz. Selçuklu Mahallemizde 90 Dükkanlar mevki olarak da bildiğimiz alanda vatandaşlarımızla da görüşerek şehrimizin ihtiyaçlarını giderecek otopark haline getiriyoruz, inşallah 2023 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz. İLBANK çevre düzenlemesi, asfalt ve yol işleri için muhtarlarımızla görüştük, onlardan gelen talepler doğrultusunda gerek Büyükşehir Belediyemizin yaptığı yol çalışmaları gerekse İlçe Belediyemiz Hüseyin Başkanımızın yaptığı çalışmalara biz de destek oluyoruz. Ve bugüne kadar 20 Milyon Lira destek sağlamıştık, ona ilaveten 44 Milyon Liralık kredi ile yol ve asfalt düzenlemesini Ereğli Belediyemiz köylerimizin öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda yapıyor olacak. Önümüzdeki yılın hemen başında 25 Milyon Liralık yol çalışmasını da öncelikli alanlardan başlamak suretiyle Belediyemizle birlikte yapacağız. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hemen 1000 tane konteyneri Ereğli Belediyemize yollayacağız, tüm mahallelerimize dağıtılacak” şeklinde müjdelerini sıraladı...

Editör: Haber Merkezi