Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi Ereğli’de

EREĞLİDE BİR ANNENİN FERYADI EREĞLİDE BİR ANNENİN FERYADI

Ereğli’de Çanakkale Destanı'nın anlatıldığı, kahraman askerlere ait eşyalar ile kullanılan mühimmatın yer aldığı "Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi" açıldı.
Ereğli Belediyesi tarafından organize edilen ve Belediye Kültür Merkezinde sergilenen Çanakkale Müzesi Sergisinin açılışına katılan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla serginin açıldığını kaydederek, serginin 10 gün boyunca sergileneceğini ifade etti.
Çanakkale’nin Türk tarihinin en önemli dönem noktalarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Başkan Oprukçu, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü olduğunu belirterek, bu tarihin Aziz Türk milleti için istikbal, istiklal, özgürlük, hürriyet söz konusu olduğunda nasıl kararlı, azimli kahramanlıklar sergilendiğini hatırlattığını söyledi.
Çanakkale Savaşı sırasında verilen mücadelenin gelecek nesillere aktarılması ve Çanakkale'ye gidemeyenlere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla ilçede sergi açtıklarını belirten Başkan Oprukçu, serginin 10 gün boyunca ücretsiz olarak gezilebileceğini sözlerine ekledi.
Daha sonra Müze görevlilerince Çanakkale Savaşları'ndaki kahramanlıklar ve yaşananlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Editör: Emrah Çakıcı