PROVAKASYONA EREĞLİYİ DAHİL ETTİLER

- Bu haber 103 kez okundu.

PROVAKASYONA EREĞLİYİ DAHİL ETTİLER
banner15

22 

Dün akşam saatlerinde sosyal medya platformları üzenden Konya’yı hedef alan provokatif bir paylaşım yapıldı.

Konya’ya yönelik sosyal medya platformlarında yürütülen provokasyonlara bir yenisi daha eklendi. Söz konusu paylaşımda “ Şanlıurfa’dan Konya’nın Ereğli ilçesine gelen tarım işçilerinin alacak verecek kavgasına tutuştuğu ve 3 kişinin hayatını kaybettiği bilgileri yer aldı. Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Görüntülerin aylar öncesinde Ağrı’da gerçekleşen bir olaya ait olduğu ve bilgilerin de tamamen asılsız olduğu belirlendi.

Bazı sosyal medya hesaplarında Şanlıurfa’dan Konya’nın Ereğli ilçesine gelen ve tarım işçileri oldukları öne sürülen kişilerin arasında iddiaya göre alacak verecek mevzusundan kavga çıktı. Taşlı sopalı kavgada ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği ifadelerine yer verildi. 

Bazı sağduyulu sosyal medya kullanıcılarının paylaşımda yer alan videonun geçmiş aylara ait olduğu konusunda tepki göstermeleri üzerine video kısa sürede yayından kaldırıldı. 

AYNI GÖRÜNTÜLERLE AĞRI ÜZERİNDEN DE PROVOKASYON YAPILMAYA ÇALIŞILMIŞ!
Paylaşımda yer alan görüntülerle geçtiğimiz haftalarda Ağrı ilini hedef alarak da göçmenler üzerinden provokasyon yapıldığı ve İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından görüntülerin 24 Ocak 2023 yılına ait olduğu ve provokatif paylaşım yapıldığı belirtildi.

Söz konusu görüntülerin Ağrı’nın Eleşkirt ilçesine bağlı Değirmenoğlu Köyü’nde bir kişinin eşi ve yanlarında çalıştırdığı çobanlarını öldürdükten sonra intihar ettiği, bu görüntülerin Mayıs ayında Afgan Çobanların arasında çıkan tartışma sonucu bir çobanın tartıştığı diğer Afgan çobanı ve ev sahiplerini pompalı tüfekle öldürdüğü iddiası ile paylaşıldığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından paylaşılarak iddiaların doğru olmadığı açıklanmıştı.  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner10