Başkan Oprukçu: “Binlerce Ton Soğan Satarsınız Bir SİHA Alamazsınız, Bir SİHA Satarsınız Binlerce Ton Soğan Alırsınız”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu canlı yayında radyodan ve facebook’ta yayınlanan programa katıldı. Soru cevap şeklinde geçen programda Başkan Oprukçu samimi bir şekilde soruları cevapladı.

“HEMŞERİLERİMİZİ, EREĞLİ’MİZİ ÇOK SEVİYORUZ”

İlk olarak Belediye hizmetlerine değinen Başkan Oprukçu: “Ereğli Belediye Başkanı olduktan sonra Ereğli’nin çözülemeyen, sıkıntıda olan ne kadar sorunu varsa el attık, devam ediyoruz. En son asfalt çalışmamız devam ediyordu, sokaklarımız asfaltsız, parke taşsız kalmasın istiyoruz. Bu manada yoğun bir gayretimiz var. Tertemiz pırıl pırıl bir şehir olsun diye gayret ediyoruz. Organik tarım ile ilgili yarın sebze dikimine başlıyoruz, bütün personellerimizle organik tarım bölgesinde olacağız. Bu yıl organik tarım alanında 2200 dönümlük bir araziyi tarım yapma arzusunda olan bölgedeki hemşerilerimize her anlamda hazır halde vereceğiz, onların da artık orada üretime katılmalarını temin edeceğiz. Hemşerilerimizin sorunlarının giderilmesi noktasında da yoğun bir gayretimiz var. Biz birbirimizi biliyoruz, hemşerilerimizi seviyoruz, Ereğli’mizi de çok seviyoruz. Hizmet etmek için de bir çaba ve gayretimiz var. Her duamda Rabbim veren el olmayı nasip eyle derim” ifadelerini kullandı. 

“SAYIN GENEL BAŞKANIMIZIN TEMİNATINA HİÇBİR SURETLE HALEL GETİRMEM” 

Herkese eşit ve adil hizmet konusuna değinen Oprukçu :“Biz haksız, hukuksuz ve adaletsiz hiçbir yerde olmayız. Milliyetçi Hareket Partisi’nin saygıdeğer Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli 2010 yılında Ereğli’ye geldiğinde “Hüseyin Oprukçu benim öğrencim, 29 Mart akşamına kadar bizimdi, Belediye Başkanı seçtiniz sizin oldu, Rozetini çıkardı siyasi parti gözetmeksizin, yani herkese eşit, adil hizmet edecek” dedi, bunun teminatını verdi. Şimdi bu teminata halel getirecek bir adam mı Hüseyin Oprukçu. Bu benim hiçbir suretle yapmayacağım bir şey. Dolayısıyla adaletten hiç şaşmayız” şeklinde konuştu. 

“SAYIN GENEL BAŞKANIMIZIN GEREKEN NEYSE ONU YAPACAĞINDAN BENİM ŞÜPHEM YOK”

Ereğli’nin İl olması ile ilgili konuşan Başkan Oprukçu: “Bütün derdimiz Vilayet Ereğli’yi görelim, Vilayet Ereğli ile birlikte de huzur şehri Ereğli’yi bir ve beraber, birlikte inşa etmiş olmanın onurunu, şerefini yaşayalım. Sayın Genel Başkanımız birileri gibi Kasaba yapmaz Ereğli’yi, Konya’yı ülke yapıp Türkiye’yi lime lime yapma hedefini şuur altından ortaya koymaz. Sayın Genel Başkanımızın yazılı olarak taahhüdü bu, Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 İl projesinin hayata geçirilmesi için yapılması, olması gereken neyse onu yapacağından benim şüphem yok” dedi.

“KARŞILIKSIZ SEVMENİN ADIDIR MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ”

Başkan Oprukçu, Cumhur İttifakı’nın iyi ilişkileri noktasında da: “Özellikle Murat Kurum Bey’den ben çok razıyım, herkesten çok razıyım. Benim ittifak anlayışımda, yol arkadaşlığı anlamında riyam olmaz. Türkiye’mizin ve Türk Milleti’nin geleceği için, ebedi varlığımız için Sayın Cumhurbaşkanımızın mutlaka seçilmesi lazım geldiğine iman edercesine inanan bir insanım ben. İnandığım konuda da ne gerekiyorsa yaparım, yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Hiçbir beklentim yok, Ereğli’m adına Milliyetçi Hareket Partisi’nin saygıdeğer Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey’in sözünün gerçekleşeceğine inanıyorum, Sayın Cumhurbaşkanımızın da buna destek vereceğine inanıyorum. Allah onlara ömür versin. Karşılıksız sevmenin adıdır Milliyetçi Hareket Partisi” dedi.

“TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİNDE ÇAĞ ATLADI”

AYDINLAR MAHALLESİ BİR DAHA DEDİ AYDINLAR MAHALLESİ BİR DAHA DEDİ

Yaklaşan seçim ile ilgili konuşan Başkan Oprukçu: “Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sayın Genel Başkanımızla yol arkadaşlığında huzurlu, mutlu ve müreffeh bir yarınları inşallah inşa ediliyor. Dolaysıyla herkesin mutlu ve huzurlu olacağı bir Türkiye’yi görüyorum ben. Bağımsızlığın birinci şartı bölgenizde lider olabilmektir, bölgenizde Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmiş olmanızdır. IMF’nin zincirlerini Türkiye’nin nasıl kırdığını herkes biliyor. Öbür taraftan savunma sanayinde kimseye el açmayacak kadar güçlü ve kudretli olmanız lazım, e şimdi doğruyu söylemek lazımsa Türkiye savunma sanayinde de çağ atladı. IHA’larımızla, SİHA’larımızla, Kızıl Elma’mızla, otomobilimizle, KAAN’ımızla, TCG Anadolu’muzla, Altay Tankı’mızla yani denizde, havada, karada çağ atladık. Türkiye artık her anlamda kendi silahını ve mühimmatını üretebilen, yapabilen bir ülke konumunda. Binlerce ton soğan satarsınız bir SİHA alamazsınız, bir SİHA satarsınız binlerce ton soğan alırsınız. Bütün mesele soğan mı, patates mi, vatan mı dediğinde vatan tercihin insanımız kullanabilmeli, doğrusu da o. Selçuklu’dan bu yana Anadolu’yu vatan yapan Eren’leri, Alp’leri, Alperen’leri rahmetle, minnetle anıyorum. Son bağımsız Türk kalesini muhafaza eden, kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, yol arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Yaşayan gazilerimize Allah’tan ömür, sağlık diliyorum. Bu vatan bize atalarımızın emaneti dolayısıyla bu vatanı ebedi vatan olarak başı dik, karnı tok, sırtı pek insanların yaşadığı ülke haline getirme mecburiyetimiz var. Bu ülke şehit kanlarıyla çizilmiş bir sınırlara sahip ve bu ülkenin sınırları Misak-ı Milli’den itibaren koruma altındadır. Ve savunma sanayimizin aldığı mesafe itibariyle de sınırlarımız ötesinden de sınırlarımızı koruduğumuz gerçeği var, bu gerçek hakikaten iftihar edilecek bir gerçek, bunun için de Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Devlet Bahçeli Bey’in takdire şayan bu duruşlarının seçimde de milletimiz tarafından takdir edileceğine inanıyorum. Ve nihayetinde seçim de inşallah Cumhur İttifakı’nın başarısıyla ve birinci turda sonuçlanacak. Yüzyılın felaketini yaşamış bir milletiz bunun çok hızlı bir şekilde çözülmesi lazım. Deprem konutları yapılmaya devam ediyor, anahtar teslimi bir taraftan devam ediyor. Ve vatandaşımızın yarası sarılmaya gayret ediliyor, bunu da ancak Cumhur İttifakı başarabilir” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI’NA RİYASIZ OLARAK DESTEK İSTİYORUM”

Oprukçu: “14 Mayıs’ta Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın önünün açılmasını istiyor, bekliyorum. İnşallah onu da başaracağız, Sayın Cumhurbaşkanımızı Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının 1. Cumhurbaşkanı olarak devam etmesini arzu ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin güçlü bir şekilde TBMM’nde olacağına inanıyorum. Bu manada hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın desteğini açık açık, somut bir şekilde, riyasız olarak istiyorum” ifadeleriyle de sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi