KONYA’DA SAHTE PARA OPERASYONU, 54.700 TL SAHTE PARA ELE GEÇİRİLDİ, 7 TUTUKLAMA

Konya’nın Ereğli ilçesinde bir şahıs ve iş yerinden sahte para ihbarı gelmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri kalpazanları kıskıvrak yakaladı. Şüphelilerin iş yerinde yapılan aramada 54.700 TL sahte para ele geçirildi. 

Ereğli’de bazı şahısların sahte para ile alışveriş yaptığı ihbarı üzerine Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği Ekipleri çalışma başlattı. Bir şahsa 200 TL, bir iş yerine ise 100 TL sahte para veren şahıslar kısa sürede tespit edildi.

BAŞKAN AKPINAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ HALK GÜNÜ BAŞKAN AKPINAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ HALK GÜNÜ

Şüphelileri yakalayarak gözaltına alan KOM Büro Amirliği Ekipleri şahısların üzerinde 7 adet 100 TL’lik ve 1 adet 200 TL’lik sahte banknot buldu. Çalışmaları derinleştiren ekipler yaptıkları detaylı çalışmalarda 2 kişinin daha kalpazan çetesinin içinde olduğunu tespit etti.

Yapılan çalışmalar sonucunda 2 şahsı da yakalayarak gözaltına alan polis ekipleri şahısların evlerinde ve iş yerlerinde yaptıkları detaylı aramalarda iş yerinden 523 adet 100 TL’lik banknot, 6 adet 200 TL’lik banknot olmak üzere 53.500 TL sahte para ele geçirildi.

Toplam da 54.700 TL sahte para ele geçirilerek  el konulurken yapılan çalışmalarda gözaltına alınan 9 şüpheli, TCK’nın 197. Maddesi olan Parada Sahtecilik suçu kapsamında adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan biri adli kontrol ile serbest kalırken, 7 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi...

Editör: Haber Merkezi