Ereğli’de Kurulan En Anlamlı İftar Sofrası

Ereğli Belediyesi ve Kaymakamlık öncülüğünde Ramazan ayının 15. gününde idrak edilen Yetimler Günü dolayısıyla Ereğli Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yetim ve öksüz çocuklar ile onları sahiplenen aileleri şerefine iftar programı düzenlendi. İftar programında Kahramanmaraş depreminde ailesini kaybeden çocukların olması kurulan sofrayı daha anlamlı hale getirdi. 

Programda kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı: “Biliyorsunuz bugün Ramazan’ın 15. günü, Ramazan’ı neredeyse yarılamış olduk aynı zamanda da Dünya Yetimler Günü, bir davete önem veren, değerli kılan o davete icabet eden kişilerin varlığıdır. Bu davete icabet ettiğiniz için tüm ailelere tek tek teşekkür ediyorum. Sonuç olarak yavrularımız ve onlara sahip çıkan aileleri çok önemli, biliyorsunuz bizim dinimiz merhamet dini ve merhamet medeniyetiyiz. Yetimlere ve öksüzlere en büyük merhameti onları sahiplenen aileler gösteriyorlar. Bugün Ereğli’de açılan sofralardan en güzel olan bu iftar sofraydı. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Hepinize sağlık, sıhhat versin, tekrar hayırlı Ramazanlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

EREĞLİ’YE KAMYON GARAJI EREĞLİ’YE KAMYON GARAJI

İftar programı ile ilgili duygularını ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ise: “Farkındalık oluşturması için Dünya Yetimler Günü olarak belirlenen Ramazan ayının 15. gününde içlerinde Kahramanmaraş depreminde ailesini kaybeden çocuklarımızın olduğu şehrimizdeki yetim ve öksüz çocuklarımızla bir araya gelerek iftar yaptık. Bu mübarek günde onlarla bir arada olmak bizim için ayrı bir mutluluk, her zaman aklımızın bir köşesinde olan yetim ve öksüz çocuklarımız için ne yapsak az kalır. Bir kimse, Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teala onu mutlaka cennete koyar” hadisi yetim ve öksüz çocukları sahiplenen ailelerin kıymetini bize apaçık gösteriyor. Yetim ve öksüz çocuklar ile onları sahiplenen ailelerle bir arada, bu anlamlı iftar sofrasında olmanın mutluluğunu yaşadık. Rabbim onların temiz kalpleriyle ettikleri dualara erişmeyi bizlere nasip etsin, tuttuğumuz oruçları kabul eylesin inşallah. 

İftar programı İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı ve Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun çocuklara hediye takdimiyle sona erdi...

Editör: Haber Merkezi