Ereğli Belediyesi 250 bin adet civciv dağıtacak 

Ereğli Belediyesi, Ereğli’de Organik Yumurta Tavukçuluğunu geliştirmek için 250 Bin adet civciv alım ihalesi gerçekleştirildi.

KAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinden yayınlanan 2021/685807 numaralı ihale metninde 250 Bin adet civcivin Organik Yumurta Tavukçuluğun Geliştirilmesi Projesi kapsamında kullanılacağı da belirtildi. 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için Belediye olarak verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Verecekleri desteklerle bölge ekonomisi ve istihdama büyük katkı sağlaması beklenen projeler üzerinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Oprukçu, bu projelerden bir tanesinin de Organik Yumurta Tavukçuluğunu geliştirmek olduğunu kaydetti.

İhalesi yapılan 250 bin adet civcivin Nisan ayından itibaren vatandaşlara dağıtılacağını belirten Oprukçu; “İlçemizde organik tavukçuluk sektörünü geliştirmek istiyoruz. Bunun içinde 250 bin adet civcivin alım ihalesi yapıldı. Bu civcivler sayesinde hem tavuk hem de yumurta sektöründe hemşerilerimizin ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak istiyoruz. Bu sektörde Ereğli’nin marka değerini artıracak bir kooperatifleşmenin de önünün açılmasını ve hemşerilerimizin tek çatı altında bu sektörde ülke geneli ve yurt dışı ihracatında pay sahibi olmalarını arzu ediyoruz. İnşallah bu temenni ve çalışmalarımızın karşılığını hep birlikte görürüz” diye konuştu.

Ereğli Belediyesi Hüseyin Oprukçu 
Ereğli Belediye Başkanlıgı

Editör: Haber Merkezi