YENİ SANAYİ SİTESİ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER YENİ SANAYİ SİTESİ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Başkan Oprukçu Cumhur İttifakının adayı olarak isminin açıklanmasının ardından seçim startını vermiş olduklarını belirterek, “Öncelikle bu kutlu şehre, bu güzel şehre, mübarek şehre hizmet etme şansını bana veren tüm büyüklerimize, şehir insanımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
İki dönem Ereğli’ye Belediye Başkanı olarak hizmet etme şeref ve onurunu yaşadığını kaydeden Hüseyin Oprukçu, özellikle bu dönem ülke olarak çok zor bir süreçten geçildiğine değinerek, “Bu süreç içerisinde pandemi, 2 yıl tabir yerindeyse bütün ülkeyi bütün dünyayı kasıp kavurdu. Akabinde ülkemizin kuzeyinde seller, güneyinde yangınlar meydana geldi. Ereğli Belediyesi olarak hiç birine kayıtsız kalmadık. Halkımızın yanında yer almak, yaralarına merhem olmak, acılarını paylaşmak gibi sorumluluk vardı üzerimizde. Hiç birine kayıtsız kalmadık, her yere dokunmaya çalıştık ve en son 6 Şubat 2023 tarihinde iki deprem tabir edilirse bütün ülkeyi kilitledi. Orada da duyarsız kalmadık. Deprem bölgesine ilk ulaşan Belediye olarak vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Bir taraftan da çalışmalara devam ediyorduk. Samimiyetle, gayretle, tevazuyla herkesin ama herkesin yeter ki art niyeti olmasın her dediğini ciddiye alarak, hangi siyasi partiden olduğuna bakmadan çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü ben seçilmiş belediye başkanıyım” diye konuştu.
-İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Oprukçu, Ereğli’de birçok hizmeti ilk kez Ereğlililerle tanıştırdıklarını ifade ettiği açıklamasında, “Ereğli ve Ereğlili hemşerilerim hizmetin en iyisini hak etmiştir. Bizde görev süremiz boyunca bu hizmetleri sunmanın çaba ve gayretinde olduk. Yaptığımız her projede Ereğli’nin menfaatini öncelikli olarak düşündük. Belediye olarak Ereğli’de ilk kez istihdama dönük bir proje olan ‘Saraciye Atölyesi’ni hayata geçirip hemşerilerimize iş kapısı açtık. Organik Tarım Projesini hayata geçirdik. Hem hemşerilerimize organik ürün dağıtımı yaptık hem de üreticilere örnek teşkil ettik” dedi.
-HAYVANCILIK PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
İstihdama büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Oprukçu, hayvancılık sektörüne katma değer sağlayacak küçük ve büyükbaş hayvancılık projesi ile bölgenin hayvancılık konusunda yeniden ivme kazanmasına vesile olacaklarını kaydederek, “Allah’ın izniyle yeni dönemde istihdama yönelik hayvancılık projemizi hayata geçireceğiz. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın gelişmesinde et ve süt ürünlerinde kaliteli üretimle marka değeri oluşturacağız. Ereğli’yi cazibe merkezi haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.
-GÖNÜLLERE DOKUNDUK, DOKUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Ereğli’de birçok sosyal proje ile Ereğlililerin gönüllerine dokunduklarını kaydeden Oprukçu, “Belediyeciliğin ilk ve en önemli şartı insan odaklı çalışmaktır. Kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza yönelik verimli projeler ürettik. Sivil toplum kuruluşlarımızla devamlı istişare halinde bulunduk, desteğimizi hiçbir zaman eksik etmedik. Sosyal Belediyecilik anlamında şehrimizde ne kadar yardıma muhtaç vatandaşımız varsa hepsine el uzattık. Yetim çocuklarımızın giyiminden barınmasına kadar tüm sorunlarıyla ilgilendik. Görev süremiz boyunca insanımızı hiçbir şekilde mağdur bırakmamak için tüm talepleri dinledik, çözüm ürettik. Gönüllere dokunduk, dokunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
-EREĞLİ’NİN HER KÖŞESİNDE MÜHRÜMÜZ VAR
Ereğli’nin her köşesine hizmet ulaştırma noktasında çalıştıklarını belirten Oprukçu, Ereğli tarihinin en büyük sıcak asfalt serimini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Soğuk asfalt, kilitli taş, park, yeni açılan yollar, çevre düzenlemesi, yeşil doku gibi çok sayıda hizmetlerle Ereğli’nin dört bir yanına mühür vurduklarını ifade eden Oprukçu, “Huzur şehri Ereğli’yi inşa etmek, yaşam kalitesini artırmak, yaşanılır bir kent haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi