EREĞLİ PROTOKOLÜ VE İŞ İNSANLARI ‘YİĞİT-NUR PLAZA’ İÇİN BİR ARAYA GELDİ!
Ereğli’ye yeni kazandırılacak ve Ereğli’nin cazibe merkezi olacak olan Yiğit-Nur Plaza’nın temel atma yemeğinde protokol üyeleri, iş insanları ve Bilal Yiğit İnşaat ve Yılmaz İnşaat personeli bir araya geldi. 
Ereğli’nin sevilen iş insanları Bilal Yiğit İnşaat sahibi Bilal Yiğit ile Yılmaz İnşaat sahibi Nurullah Yılmaz tarafından Yiğit-Nur iş ortaklığı ile Ereğli’ye kazandırılacak Yiğit-Nur Plaza’nın geçtiğimiz günlerde temeli atıldı. Temelin atılmasının ardından Ereğli’nin cazibe merkezi olacak plaza için yemek organize eden Yiğit ve Yılmaz, bugün inşaat alanında protokol, iş insanları ve çalışanları ile bir araya geldi. 
Gerçekleşen yemeğe Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bayram, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Kurt, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Erol, Ülkü Ocakları Başkanı Lütfi Tekeli, Ereğlispor Kulüp Başkanı Bilgin Kamış, Şoförler Odası Başkanı Yalçın Bozkır, meclis üyeleri, STK temsilcileri, Bilal Yiğit İnşaat ve Yılmaz İnşaat personeli katıldı. 
“HAYALLERİMİZİ ÇALIŞARAK BAŞARDIK”
Yemek sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Bilal Yiğit, yemeğe katılan herkese teşekkür ederek; “Temelimizi attığımız da ekibimizin gücünü de göz önünde bulundurarak hareket ettik. Burada gördüğünüz tüm arkadaşlar bizim çalışma arkadaşlarımız. Profesyonel ekibe sahibiz. 1 hafta gibi kısa bir sürede radye temelimizi attık. Depreme dayanıklı bir yapı inşa ediyoruz. Burası Ereğli’nin cazibe merkezi olacak. Ereğlili hemşehrilerimizin çok yoğun bir şekilde kullanacakları bir alan olacağını hayal ediyorum. Hayallerimizi çalışarak başardık. Ereğli’mizin en gözde mekanlarını Yiğit-Nur Plaza ile Ereğli’ye kazandırıyoruz” dedi. 
“İSTİHDAM SAĞLIYORUZ”
Ereğli’ye yaptıkları ve kazandırdıkları ile istidam imkanı sunduklarını kaydeden Nurullah Yılmaz ise şunları kaydetti: “Yemeğimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Burada bir istihdam var. Ereğlili hemşehrilerimize istihdam sağlamaya çalışıyoruz. Proje kapsamında çok güzel iş merkezleri yaparak, Ereğli’mize kazandıracağız. 100-150 kişilik bir ekibimiz var. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı bitirip 12’inci aydan önce bitirmeyi düşünüyoruz.” 
“EREĞLİ’NİN EVLADI EREĞLİ’YE KAZANDIRSIN DİYE UĞRAŞIYORUZ”
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bilal Yiğit, çok konuşulan ve iddialara neden olan arazi için ise şunları söyledi: “Biliyorsunuz bu arsa ve iş merkezi çok konuşuldu. Bizler Bilal Yiğit ve Nurullah Yılmaz olarak bu arsanın Ereğli’nin evladında kalması açısından elimizi taşın altına koyarak aldık. Tabi ruhsat aşamaları vardı. Burada sadece yasal olmayan tek şey ruhsatımızı almadan kazı yapmamızdı. Onun sebebi de işçilerimiz ve çalışanlarımız boş kalmasın diye böyle bir çalışma yapmıştık. Buradan Ereğli halkına duyuruyoruz. Yasal olmayan tek bir durumumuz oydu. Onunda cezasını ödedik. Daha sonrasında ruhsat işlerimizi hallederek ruhsatımızı alarak çalışmalarımıza başladık. Bu noktada Belediye Başkanı sayın Umut Akpınar’a da teşekkür ediyoruz. Ereğli’nin evladı Ereğli’ye kazandırsın diye uğraştık bundan sonrada böyle olacak.”

Yıldız sorunları tek tek aktardı Yıldız sorunları tek tek aktardı

Editör: Emrah Çakıcı