Ereğli’de Onbinler Cumhuriyet’in 100. Yıl Coşkusunu Yaşadı

TOKİ EREĞLİDE ARSA SATACAK TOKİ EREĞLİDE ARSA SATACAK

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun Cumhuriyet Bayramı’na özel düzenlediği Mehmet Kelleli ve Öykü Gürman Konseri ile Ereğli’de Onbinler Cumhuriyet’in 100. yılını büyük coşku ile kutladı. 

Başkan Oprukçu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Konseri’ne İlçe Kaymakamı, Halkapınar ve Emirgazi Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, STK Başkanları, Muhtarlar, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve onbinlerce Ereğlili katıldı.

“VİLAYET EREĞLİ’DE; DÜNYAYA MEYDAN OKUYACAK BİR İKTİSADİ, SINAİ, GÜÇLÜ BİR EREĞLİ’Yİ, HUZURLU BİR EREĞLİ’Yİ İNŞA ETTİĞİMİZİ CÜMLE ALEMİN GÖRDÜĞÜ BİR TABLOYU YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Konser öncesi duygularını ifade eden Başkan Oprukçu: “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Tabi kutladığımız bu bayramın en önemli özelliği de 100. Yılını kutluyor olmamız. Bu günlere kolay gelinmedi, kan ve gözyaşı ile yoğrulmuş vatan topraklarını bize emanet eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve bu vatanın vatan olarak muhafazasında Doğu’da, Güneydoğu’da, yurtdışında, yurtiçinde, cephelerde ya da sokaklarda şehadet şerbetini içmiş bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Hatırlanacağı üzere bir Covid süreci yaşadık, arkasından deprem felaketi, deprem felaketinden önce de dedik ki şöyle 3 gün,  4 gün konser yapalım diye muhtelif sanatçılarımızla da anlaşmıştık. Deprem oldu, arkasından maden faciası oldu bu konserleri iptal etmek durumunda kaldık. Yani yüreğimiz hep parçalanıyor, bu bölgede Anadolu Türk’e vatan olmaya devam ettiği sürece bizim yüreğimizin kanamaya devam edeceği gerçeğini Ortadoğu’da bugün yaşananları gördüğümüzde anlamamak mümkün değil. Evet, Gazze’de kan akıyor, Filistin’de kan akıyor, insanlar ölüyor orada, Müslümanlar ölüyor orada ama insanlık lal olmuş sesini çıkarmıyor. Oradaki ölen Filistinli sadece bir Filistinli değil, sadece bir Müslüman değil, orada insanlık ölüyor, orada biz ölüyoruz. Bizim için Ankara neyse Kudüs o, bizim için Mekke, Medine ne kadar kutsalsa Mescid-i Aksa'da, Kudüs’te o kadar kutsal, yüreğimiz yanıyor. Konseri iptal edemedik çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milleti’nin, Türk ve Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek gibi bir mecburiyeti var, o mecburiyetin doğal sonucu olarak Ereğli’nin ayağa kalktığını, dünyaya meydan okuyacak kadar kendisinde kudret gördüğünü duymak ve görmek istedik, onun için iptal etmedik. Sevgili hemşerilerim 4,5 yılı geride bıraktık, sizin için çalıştık. Karşılaştığımız o kadar çok olumsuzluk oldu ki ama dayandık, ayakta kaldık, dik durduk. Yok demedik, bulduk buluşturduk, çalıştık ve yaptık. Eksiklerimiz var mıdır, mutlaka vardır ama onların da süreç içerisinde yapıldığını mutlaka göreceksiniz ve Vilayet Ereğli’de; dünyaya meydan okuyacak bir iktisadi, sınai, güçlü bir Ereğli’yi, huzurlu bir Ereğli’yi inşa ettiğimizi cümle alemin gördüğü bir tabloyu yaşamak istiyoruz. Onun içindir ki Ereğli Türkiye’ye ses veriyorsun, dünyaya ses veriyorsun ve çalışacağız, başaracağız, başaracağız Allah’ın izniyle Anadolu Türk’e ebedi vatan olmaya devam edecek. Nice yüzyıllarda Cumhuriyet’i coşkuyla kutlayacağız. Bin yıldır vatan olarak sahip olduğumuz Anadolu’ya, gelecek Bin yıllarda da sahip olmaya devam edeceğiz. Sizleri seviyoruz, sizlere hizmet etmekten de çok büyük bir şeref duyuyoruz. Şu bayrakları bir görmek istiyorum, sizin dünyaya seslendiğinizi, Türkiye’ye seslendiğinizi görmek istiyorum. Tekrar Bayramınızı kutlarken hepinizi saygıyla selamlıyorum, Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Öykü Gürman ise: “Bu özel günde sizinle birlikte olmak çok güzel, ne güzel karşıladınız bizi Ereğli. Bizi sizlerle buluşturan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Oprukçu’ya teşekkür ederim. Cumhuriyet Bayramımızın 100. yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet Konseri, Öykü Gürman’ın muhteşem eserleri ve Cumhuriyet’in 100. yılının coşkusunu daha da artıracak eserlerle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi