EREĞLİDE  BU ALT GEÇİTLER KAPANACAK EREĞLİDE BU ALT GEÇİTLER KAPANACAK

BÜYÜK ZAFERİN 101. YILDÖNÜMÜ
Türk tarihinin ve millî mücadelenin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve zaferinin 101. yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşkuyla kutlandı. İlk olarak Atatürk Anıtına ilçe Kaymakamımız Edip ÇAKICI ve Belediye Başkanı Hüseyin OPRUKÇU tarafından çelenk konuldu. Törene ilçe Kaymakamı Edip ÇAKICI, Belediye Başkanı Hüseyin OPRUKÇU, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Güzay ŞERBETÇİ, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı
 
Atatürk Anıtında yapılan kutlama töreni sonrası protokol ve vatandaşlarımızla birlikte Ereğli Şehitliği ziyaret edilerek şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve şehit kabirlerine karanfil bırakıldı. 
 
30 Ağustos Zaferinin 101. yıldönümü vesilesi ile başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve Millî Mücadelenin Önderi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Türk Milletine Anadolu kapılarını açan Malazgirt Zaferinden 30 Ağustos Büyük Taarruza ve Büyük Taarruzdan günümüze kadar vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilikle şereflenen kahraman gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şâd olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Editör: Haber Merkezi