26 Fabrika Yapılıyor

İMZALAR ATILDI HAYIRLI OLSUN İMZALAR ATILDI HAYIRLI OLSUN

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Organize Sanayi Bölgesinde 26 yeni fabrikanın inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

     Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nin 250 hektarlık bir alan üzerinde 92 faal işletmeyle hizmet vermeye devam ettiğini ifade eden Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu, bu tesislere ek olarak 26 yeni fabrikanın inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
     Organize Sanayi Bölgesine, kendi döneminde yatırımcıların önemli bir ilgisinin bulunuyor olmasının sevindirici olduğunu belirten Oprukçu; “ Şu anda Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüze yatırım için 200 hektarlık alan talebi var. Bu taleplere cevap verebilmek için arazi kazanımı için çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda bakanlıktan talep ettiğimiz 140 hektarlık alan için düzenlediğimiz proje çalışmaları iki defa mera alanı gerekçesiyle geri çevrilmesine rağmen Ereğli için yılmadan çalışmalarımızı sürdürdük ve bu alanların mera vasfını yitirdiğini belgeleriyle sunmamızdan sonra Konya Tarım İl Müdürlüğümüz 120 hektarlık alanın Organize Sanayi Bölgesine devrinde sakınca olmadığını onayladı. En kısa zamanda Bakanlığımızın da onayını alarak bu taşınmazı Ereğli sanayisine kazandıracağız ve yeni istihdam alanlarının oluşmasına öncülük edeceğiz” dedi.
     Bir kenti kent yapan unsurun sanayi yatırımları olduğunu dile getiren Başkan Oprukçu, “Bu yatırımlarda çalışacak olanlar Ereğli’mizin insanları olacak. Daha inşaat aşamasında bile bizim esnafımız, işçimiz, nakliyecimiz kazanmaya başlıyor. İki yıl süren pandemiye rağmen gelinen nokta sevindirici” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi