EREĞLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU  LİSESİ FRANSA YOLUNDA

BU OKUL EREĞLİDE ÖRNEK BU OKUL EREĞLİDE ÖRNEK

Ulusal Ajansın 2022 teklif çağrısı döneminde Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hazırlamış olduğumuz ‘‘AB ’ de Robotik Uygulamalar ,İleri Kaynak Teknolojileri ve CNC alanında İnovasyonel Teknolojiler ’’ isimli projemiz Ulusal Ajans tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde başvuru yapan projeler arasında % 4’lük dilime girerek  hibe almaya hak kazanmıştır.
 Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa SIRIM  yaptığı açıklamada: Hızla gelişen dünyada eğitim ve iş sektörü alanında uluslararası rekabetçi politikalarla baş edebilmenin yegane yolunun yeni/yenilikçi teknolojileri hem okullarımızda hem de işletmelerde kullanmanın gereğine işaret ederek bu projenin sayısız faydalar sağlayacağını vurgulamıştır. Tüm masrafları Avrupa Birliği tarafından karşılanacak olan projemizin bölgemizdeki işletmelerin ve eğitim kurumlarının yeni teknolojileri ve gelişmiş uygulamaları tanımaları açısından önemli bir misyon üsleneceği bir gerçektir.Projemiz ; Fransa  ortaklarımız   Polissage- Oyonnax ,Plastiques ZD- Saint Martin,  GB Moules -  Bellignat şehirlerinde gerçekleştirilecektir.
 Son yıllarda AB projelerinde okulumuz büyük bir çıkış yakalamış ismini uluslararası  platformda duyurmuştur ve duyurmaya devam edecektir’’. 
 Okulumuz 2009 yılından bu yana her yıl AB projelerinde büyük bir başarıya imza atarak okulda meslek dersi öğretmenlerinden tamamına yakınını ve 120 civarında öğrenciyi Avrupa ya götürme başarısını göstermiştir. dedi.
Proje Koordinatörü Murat KOÇ ise ; 
Projemiz  ile birlikte TC.Kalkınma Bakanlığınin 11.kalkınma planının 444-1.  ‘‘AB Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programlarına nitelikli projeler yoluyla katılımın sağlanması ve programların geri dönüş oranının artırılmasına yönelik tanıtım, bilgilendirme ve kapasite geliştirme çalışmaları ile destek ve ödül programları gerçekleştirilecek ve Avrupa Araştırma Alanına entegrasyonun sağlanmasını teminen ulusal programlar AB Çerçeve Programlarıyla uyumlu ve tamamlayıcı hale getirilecektir’’  maddesinin ana hedefinden biri olan “Yenilikçi Üretim,İstikrarlı Yüksek Büyüme” olgusuna ulusal anlamda bir nebze olsun katkı sağlayabilecektir. 
“AB de Robotik Uygulamalar ,İleri Kaynak Teknolojileri ve CNC alanında İnovasyonel Teknolojiler” konulu projenin Fransa da 24 öğrenci ve 6 öğretmen eşliğinde  gerçekleştirileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi