POMEMDE MEZUNİYET HEYECANI POMEMDE MEZUNİYET HEYECANI

DSİ modern sulama atağına devam ediyor. DSİ Bölge Müdürü Mehmet Ekici,Bölge Müdür Yardımcısı H.Koray Bilgi ,ilgili şube müdürleri ve teknik heyet Ereğli'de biraraya geldiler.

Saha çalışmaları devam eden modern sulamada stratejik projeleri yerinde incelediler. Proje sahasında yapılan bir takım gözlem ve incelemelerin ardından heyet,Ereğli İvriz Sol Sahil ve Sağ Sahil yenileme işi şantiye binalarında gerçekleştirilen toplantıda saha incelemeleri de dikkate alınarak projede gelinen son durum hakkında görüş alışverişinde bulundular.
Suyun hayati önem arz ettiği günümüzde tarımsal sulamada artık modern sulama   sistemine geçilmesi amacıyla titizlikle yürütülen bu çalışmalar sonunda hayata geçirilecek hedeflere de temas edildi. Rakamsal verilerle ifade edilen hedefler açıklandı.
Buna göre; modern sulama saha çalışmaları tamamlandığında 2023 yılında 51 Bin 500 dekarlık arazide sulama yenilenmesi hedeflenirken, Ereğli İvriz Sol Sahil projesi ile 152 Bin 200 dekar tarımsal arazisi modern sulamaya kavuşacak. Yine çalışmalar kapsamında Ereğli Sağ Sahil projesi ile 247 Bin 700 dekar tarım arazisi de modern sulamaya sistemine kavuşmuş olacak...

Editör: Haber Merkezi