İçinde bulunduğumuz dönemde uzun süredir  bölgemiz genelinde tarımsal açıdan etkili bir yağış alınanamış ve kuraklık baş göstermiştir.

Ülkemizde özellikle Güney Doğu Anadolu Bölgesi ve Konya kapalı havzasında meteorolojik kuraklık yerini tarımsal kuraklığa bırakmış, yapılan analizler çerçevesinde özellikle yeraltı sularının tarımsal açıdan yetersiz olduğu 10 il ve 45 ilçeyi kapsayan havzaların bu durumdan yüksek düzeyde etkilendiği görülmüştür.

Pandemi döneminde olmamıza rağmen zor şartlarda da olsa tarımsal üretim faaliyetlerini aralıksız sürdüren çiftçilerimiz aynı zamanda bir de kuraklık afeti ile karşı karşıya kalmıştır.

Kuraklık tehlikesinin boyutlarına göre tarımsal üretim ve buna bağlı gıda zincirinde kırılmalar meydana gelmesi, insan ve hayvan beslenmesinde bir açığın oluşması riski ortaya çıkmıştır.

Bu bağlamda Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışma ile ilçemiz genelinde ekili alanlarda kuraklığın etkileri ve gerçekleşme oranlarının tespiti tamamlanmış, bununla ilgili tanzim edilen komisyon kararı ve bilgi formları düzenlenerek gerekli bildirimler yapılmıştır.

Editör: TE Bilisim