Son bir hafta içerisinde ilçemiz genelinde yapılan kapsamlı çalışmalar neticesinde;

-ilçemizde aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 1 hafta içerisinde ‘Basit Yaralama’ suçundan aranması olan Y.K isimli şahıs, ‘Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçundan aranması olan L.G isimli şahıs, ‘Hizmete İlişkin Emirleri Yerine Getirmemek’ suçundan aranması olan A.A isimli şahıs, ‘Askeri Ceza Kanununa Muhalefet ‘ suçundan aranması olan H.C.Y isimli şahıs, ‘Basit Yaralama’ suçundan aranması olan Ö.G isimli şahıs, ‘Silahla, Birden Fazla Kişi ile Birlikte Konutta Geceleyin Yağma’ suçundan 11 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ş.E isimli şahıs, ‘Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık’ suçundan 4 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.Ç isimli şahıslar yakalanmış, toplam 7 aranan şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

-09.01.2022 günü saat 22:00 sıralarında ekiplerimizin Sarı Topallı Köy Yolu üzerinde yapmış olduğu uygulamada kontrol amaçlı durdurulan bir araç içerisinde saklanmış vaziyette 1.30 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Araçta bulunan O.A,T.D,B.C.A isimli şahıslara gerekli işlemleri yapılmıştır. 

-10.01.2022 günü saat 21:00 sıralarında ekiplerimizin Atatürk Kültür Parkında bir araç üzerinde yapmış olduğu kontrollerde seri numarası kazınmış halde ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir. Araçta bulunan A.A isimli şahısa gerekli işlemleri yapılmıştır.  

-11.01.2022 günü saat 03:50 sıralarında ilçemiz girişi olan Kuzucu Kavşağında ekiplerimizin yapmış olduğu uygulamada durdurulan bir araç içerisinden bir adet ruhsatsız tabanca, araçta bulunan V.Ç isimli şahısın üzerinden 24 adet şeffaf poşetle paketlenmiş halde toplamda 6.05 gram eroin maddesi, 12.51 gram metamfetamin maddesi, 3.64 gram esrar maddesi ve 4 adet sentetik ecza hap maddesi ele geçirilmiştir, V.Ç isimli şahısın ‘Kasten Yaralama’ ve ‘Basit Yaralama’ suçlarından arandığı tespit edilmiş olup gözaltına alınmıştır. Emniyetteki işlemlerinden sonra mahkemeye çıkarılan V.Ç tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 

-12.01.2022 günü saat 01:15 sıralarında Hacımustafa Mahallesi Gültepe Sokak üzerinde Çarşı ve Mahalle Bekçilerimizin durumundan şüphelenerek durdurmuş olduğu M.Y isimli şahısın ‘Kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak’ suçundan aranması olduğu ve üzerinden 8.57 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiş şahıs gözaltına alınmış, M.T isimli şahısın üzerinden de 8.55 gram metamfetamin maddesi ve 3.27 gram esrar maddesi ele geçirilmiş olup her iki şahısa da gerekli işlemleri yapılmıştır.  

-12.01.2022 günü saat 21:00 sıralarında ekiplerimizin Türkmen Köyü Yolu üzerinde yapmış olduğu uygulamada durumundan şüphelenerek durdurmuş olduğu bir araç içerisinde sigara paketi içerisine saklanmış vaziyette 1.05 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiş araçta bulunan H.D isimli şahısa gerekli işlemleri yapılmıştır.

- 12.01.2022 günü saat 21:00 sıralarında ekiplerimizin Türkmen Köyü Yolu üzerinde yapmış olduğu uygulamada durumundan şüphelenerek durdurmuş olduğu bir araç içerisinde 2 adet alüminyum kağıda sarılı vaziyette toplam ağırlığı 1.67 gram eroin maddesi ele geçirilmiş, araçta bulunan E.B isimli şahısa gerekli işlemleri yapılmıştır.

-İlçemizde 2022 yılında farklı tarih ve zamanlarda meydana gelen 4 adet ‘otodan hırsızlık’ ve 2 adet ‘ Elektrikli bisiklet ve motosiklet hırsızlığı’ olaylarının faillerini yakalama amaçlı Asayiş Büro Amirliğince yapılan titiz çalışmalar neticesinde şahısların F.A ve L.İ isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş. 13.01.2022 günü şahıslar gözaltına alınmış emniyetteki işlemlerinden sonra mahkemeye çıkarılacaktır.

-13.01.2022 günü saat 00:15 sıralarında ekiplerin durumundan şüphelenerek durdurmuş olduğu bir araç içerisinde 8.39 gram metamfetamin maddesi, şeffaf poşet içerisinde 1.37 gram sentetik kannabinoid maddesi ele geçirilmiş, araçta bulunan E.E ve G.T isimli şahıslara gerekli işlemleri yapılmıştır.

- Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliğince sokak satıcılarına, kullanıcılarına, uyuşturucu nakleden ve ticaretini yapan şahıs ve gruplara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde uyuşturucu madde nakil edeceği bilgisi alınan O.A isimli şahısın binmiş olduğu otobüs 13.01.2022 günü ilçemiz girişinde durdurulmuş ,yapılan kontrollerde şahısın üzerinden 152 gram sentetik kannabinoid maddesi ele geçirilmiş, şahısa gerekli işlemleri yapılmıştır.


-Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliğince sokak satıcılarına, kullanıcılarına, uyuşturucu nakleden ve ticaretini yapan şahıs ve gruplara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 11.01.2022 günü kontrol amaçlı durdurulan bir araç içerisinde 14 gram metamfetamin maddesi, 2.50 gram esrar maddesi ele geçirilmiş araçta bulunan O.A ve B.C.A isimli şahıslara gerekli işlemleri yapılmış ayrıca ehliyetsiz araç kullandığı tespit edilen O.A isimli sahısa ehliyetsiz araç kullanmaktan trafik idari para cezası uygulanmıştır. 

- Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliğince sokak satıcılarına, kullanıcılarına, uyuşturucu nakleden ve ticaretini yapan şahıs ve gruplara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde uyuşturucu madde nakli yapabileceği bilgisi alınan Y.G ve H.K isimli şahısların aracı 11.01.2022 günü ilçemiz girişinde durdurulmuş ve oturmuş oldukları koltuk yanında 2 ayrı peçete içerisinde 45.1 gram eroin maddesi ve 2.20 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir. H.K isimli şahısın üzerinden 50.90 gram eroin maddesi ele geçirilmiş, ayrıca şahısların Gaziantep ilinde bulunan ikametlerinde yapılan aramada 67 gram eroin maddesi ele geçirilmiştur. Her 2 şahısta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

*Suç ve suçlularla mücadelemiz etkin bir şekilde devam edecektir.*

*Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü*

Editör: Haber Merkezi