Başkan Oprukçu’nun Ailesi Adına Yaptırdığı Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

YARINLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM YARINLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun kardeşleriyle birlikte anne ve babası adına Fatih Mahallesi’nde yaptırdığı 5 Mahalleye ve yaklaşık 20 Bin vatandaşa hizmet verecek, Ereğli’nin en büyük Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Aile Sağlık Hizmetleri İstasyonu olan 09 No’lu Durdane-Hulusi Oprukçu Aile Sağlığı Merkezi ve 01 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında katılanlara yemek ikramında bulunuldu.
Başkan Oprukçu ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa; Ereğli ve Halkapınar Kaymakamları, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı, Ereğli Ağır Ceza Reisi, Ereğli Jandarma Komutanı, Ereğli Emniyet Müdürü, Halkapınar ve Karapınar Belediye Başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı, Konya İl Sağlık Müdürü, Ereğli İlçe Sağlık Müdürü, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ülkü Ocakları Ereğli İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Müdürleri, STK, Oda ve Birlik Başkanları, Muhtarlar, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve personeller ile çok sayıda Ereğlili vatandaş katıldı.

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Sağlık Müdürü İsmail Yavuz: “Devlet, millet el ele Projesi kapsamında yaklaşık yirmiye ulaşan projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Belediye Başkanımız Hüseyin Bey arsa tahsisleri yanında bir de bu projeye imza atarak güzide ASM ve 112’lerden birisini de bu sayede Ereğli’mize kazandırmış oldu. Bu süreçte emeğini esirgemeyen vatandaşımız, STK’larımız, siyasi temsilcilerimiz herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“SAYIN BAŞKANIMIZA ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM, HEM BU ESERİ İÇİN HEM DE SAĞLIĞA GÖSTERDİĞİ SINIRSIZ DESTEK İÇİN”

Daha sonra kürsüye gelen Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç: “Çok güzel bir açılış için buradayız gerçekten havada çok güzel ve hem manevi hava hem maddi havamız çok güzel. Sağlık yatırımlarından Konya modelinin uygulandığı en iyi uygulandığı yer Ereğli demiştik gerçekten bu her gün açtığımız bir eserle bunu teyit ediyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Oprukçu Bey’in sağlığa olan desteği sınırsız ve bu sınırsız desteğini bugün taçlandırdı. Ailesi adına ve kendi rahmetli anne babasının ismi verilen bu güzel, güzide tesisi geçmişimizle geleceğimizi köprü kuran bir mimarisiyle, 5 yıldızlı bir şekilde açma şerefine nail oluyoruz. Kendisine, ailesine çok teşekkür ediyorum, saygılarımı iletiyorum ve anne babasına mekanları cennet olsun diyorum. Gerçekten bizi gururlandıran, heyecanlandıran bir eser tabi Ereğli’miz her zaman en iyisine layık ve İlçe Sağlık Müdürümüzle, Belediye Başkanımızla birlikte sağlık hizmetlerimizin vatandaşın ayağına gitmesi adına, kolay ulaşılması adına güzel bir planlama yaptık ve eserlerimiz her gün bir şekilde buna halka halka eklenmeye devam ediyor. Gerçekten bu birliktelik, işbirliği bereket getiriyor Ereğli’miz adına çok güzel işler oluyor, Ereğli’miz her zaman daha iyisine layıktır diyoruz. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın ben tekrar Sayın Başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum, hem bu eseri için hem de sağlığa gösterdiği sınırsız destek için. Allah razı olsun, Allah daha güzel hizmetlere vesile kılsın inşallah. Hem 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz hem Aile Sağlığı Merkezimiz Ereğli’mize ve Konya’mıza hayırlı olsun, hayırlı hizmetlere vesile olsun, vatandaşlarımız için şifa kaynağı olsun inşallah” şeklinde konuştu.

“VARLIĞIMIZ TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN DİYE AND İÇTİK, RİYASIZ OLARAK O ANDIN ARKASINDA KENDİMİ BİLDİM BİLELİ DURURUM”

Açılışta ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Öncelikle anamın ve babamın adına aile efradımızla birlikte yaptırdığımız Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi’nin açılış törenine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Muhterem hanımefendiler, muhterem beyefendiler Ereğli’mize hayırlı uğurlu olsun. Takriben anamız öleli 25, babamız öleli 20 yıl oldu. Anamızın, babamızın bıraktıklarını paylaşmaya bile kıyamadık, 8 kardeşiz hep birlikte kazanır, birlikte harcarız. Tabi benim Belediye Başkanlığımı, benim siyasi mücadelemi de finanse etmekten geri kalmazlar, Allah onlardan razı olsun. Ereğli’ye çok borçluyuz yani bir taraftan borcumuzu ödeme derdindeyiz bir taraftan da duaya hiç hayır demedik. Bir fazla hizmet edelim gayreti içerisindeyiz. Milliyetçi Hareket Partimizin çok değerli Genel Başkanı Devlet bahçeli Bey günün birinde yanılmıyorsam 99 yılıydı; “ya ticaret ya siyaset” buyurmuşlardı. Siyasetin ticaretiyle hiç ilgili olmadık, bu manada bir kazanç peşinde hiç olmadık, şükürler olsun. Okuduklarımızdan, öğrendiklerimizden, duyduklarımızdan Rabb-ül Alemin bana borçlu gelmeyin demiyor kaldı ki biz Rabb-ül Alemine borcumuzu, tek gözümüzün borcunu bile ödeme imkanına sahip değiliz, rahmetinden emin olmak için de dua almaya, O’na teslim olmaya da gayret ediyoruz. Ereğli’de bir siyasi mevta haline getirilmeye tevessül edildiğim bir süreçte, hemşerilerimiz elimizden tuttuğu, ayağa kaldırdı. Hepiniz bilirsiniz varlığımız Türk varlığına armağan olsun diye and içtik, riyasız olarak o andın arkasında kendimi bildim bileli dururum. Riyasız olmak lazım inşallah sevgili hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza da borcumuzu ödemek nasip olur. Yani bütün murat kul hakkıyla gitmemek muradı, bütün gayret de ona yönelik, çünkü gelmeyin diyor bana kul hakkıyla gelmeyin diyor, o sebepten hemşerilerimize olan borcumuzu da ödeyip bitirme imkanımız yok. İnşallah onun gayreti içerisindeyiz. Hani bir Osman Emmi vardı ya, “anlamazlar Osman Emmi” diye bir şiir yazmıştı şairin birisi, nefsi için yaşayanlar ve koşanlar anlamasalar da olur. Değil mi ki muradımız Allah rızası üstat Necip Fazıl Kısakürek bir şiirinde “ağlayın su yükselsin, belki kurtulur gemi, anne seccaden gelsin dua et emi” demişti. Analarımızın seccadelerine akan gözyaşları yüzü suyu hürmetine Rabb-ül Alemin yüzümüze baktı her demde, nice zorluklar içerisinde kolaylıklar nasip etti, çok şükür” ifadelerini kullandı.
 
“EREĞLİ’MİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Başkan Oprukçu: “Elli altı buçuk Ay oldu Belediye Başkanı olalı, bir Başkan Yardımcım kapımın önünde vuruldu, bir asfalt operatörüm asfalt dökerken vuruldu, vuran aynı kişi, silah aynı silah. Diz çök Hüseyin Oprukçu dendiği dönemlerde de şükürler olsun Hak Teala’nın huzurunda diz çöktük biz, hiçbir nefis sahibinin önünde diz çökme hakkına ve haddine sahip değildik. Çok şey söylendi, çok şey konuşuldu, dediler ki Hüseyin Oprukçu yiyor, içiyor vs. herkes bilir Hüseyin Oprukçu’nun aldığı maaş evine gitmez. Şükürler olsun emeklilik maaşımız var işte hanım da onunla idare ediyor ama daha çok anamın, babamın bıraktıklarından ve kardeşlerimden, dardaysam uzatırım elimi Allah’a çok şükür o 8 kardeşin hepsi itirazsız yanımda olurlar. Maddi, manevi dua ederler. Şu gördüğünüz Pelin Eczanesi’nin olduğu yer var ya Ereğli Belediyesi tarafından arsası satıldı, nefsimiz için Belediye Başkanlığı’nda olsaydık, o arsayı hiç kimseye satmaz, bir dostumuza aldırdık. 5 tane İlçe Sağlığı Merkezi yapardı oranın karı, onun için muradımız Allah rızası, sevgili hemşerilerim, sevgili dostlarımız sizlerin duası. Sadece 22 tane Aile Sağlığı veya İlçe Sağlığı Müdürlüğümüze tahsis ettiğimiz belediye arsası değil, onların etrafında da bir karış arsamız yok. Şükürler olsun Ereğli’de bir karış arsamız yok, yani rantla işimiz yok. Belediye Başkanı makamında da nefsimizle ilgili bir gün oturma lüksümüz de yok, hakkımızda yok, olmayacak Allah’ın izniyle. Söylenecek söz şu, biz varlığımızı Türk varlığına armağan ettik, inşallah riyasız olarak yaşamaya, hizmet etmeye devam edeceğiz. Rabbim, neylerse güzel eyler. O’ndan gelen her şeye de milyarlarca kez eyvallah, başımızın üstünde yeri var, biz razıyız. Bu manada yol arkadaşlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Burada benim cebimden çıkan 25 kuruş para yok, değerli hemşerilerim. Kardeşlerimin, anamın, babamın bıraktıklarından kazandıklarıyla yapılan bir eser, belediyemizden de ben 5 tane ağaç demiştim zannedersem 6-7 tane var, belediyemiz bütün Sağlık Ocakları’nın çevre düzenlemesini yaptı, 5-6 tane işte Fidan 1 kg da Çim Tohumu belediyemizden nasip oldu. Onu da Ereğli’miz, belediyemiz, çalışanlarımız, arkadaşlarımız haklarını helal etsin. %100 helal parayla yapılmış, alın teriyle yapılmış bir eser Ereğli’mize hayırlı uğurlu olsun. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun, ne mutlu Türk’üm diyene!” sözleriyle duygularını ifade etti.

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ VE CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYECİLİĞİ’NİN İNSANA NASIL DEĞER VERDİĞİNİ BUGÜN BİR KEZ DAHA EREĞLİ’DE GÖRMÜŞ BULUNUYORUZ”

Daha sonra kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan: “Bugün Ereğli’mizde bir sağlık merkezi açılışındayız. İl Sağlık Müdürümüz dedi ya Ereğli’de hayırsever vatandaşlarımız ve Ereğlili hemşerilerimiz sağlığa, insanımıza nasıl hizmet edileceğini çok iyi biliyorlar ve Belediye Başkanımız, İl Sağlık Müdürümüz, İlçe Sağlık Müdürümüz bu yarışta birbirine kenetlenmiş ve birlikten güç doğar diyerek Ereğli’mize bu güzel hizmetleri yapmaktalar. Ve bugün çok kıymetli Belediye Başkanımız, Oprukçu ailesinin kıymetli, merhum anne ve babası adına yaptırmış olduğu Aile Sağlığı Hizmetinin ve 112 Sağlık Merkezi’nin tekraren Ereğli’mize, Konya’mıza, ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Biz diyoruz ya Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Belediyeciliği’nin insana nasıl değer verdiğini bugün bir kez daha Ereğli’de görmüş bulunuyoruz. Allahın izniyle Belediye Başkanımızın Ereğli’de bugüne kadar yapmış olduğu hizmetleri takip ettik. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur ittifakı olarak da 2024 Yerel Seçimleri’nde tekrar Ereğli’mizi alacağımıza inanıyorum. Yüce Türk Milleti diyor ki artık bu ülkenin geleceği Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’dır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır bunda hiçbir kimsenin Allah’ın izniyle şüphesi olmasın. Ben sözlerime son verirken bu sağlık merkezinin Ereğli’mize, Konya’mıza, ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum emeği geçen bütün hemşerilerime şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
 
“BU KIYMETLİ YATIRIMIN HAYATA GEÇMESİNDE EMEĞİ GEÇEN BAŞTA HÜSEYİN OPRUKÇU BAŞKANIMIZA, ÇOK GÜZİDE AİLESİNE, KIYMETLİ KARDEŞLERİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat ise: “Böyle güzel bir günde, anlamlı bir günde, hayırlı bir iş için, bu güzel yatırımın açılışında bir araya geldiğiniz için şükranlarımı sunuyorum, hepinize hoş geldiniz diyorum. Kıymetli Ereğlililer şunu çok iyi biliyoruz son yıllarda ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, 81 İl’imizde 922 İlçe’mizde ayırt etmeksizin çok önemli yatırımlar yapıldı. Çünkü bunları biliyoruz, nihayetinde hepimiz vatandaşız, bizatihi sağlık yatırımlarını yerinde görüyoruz. Çünkü bu işin de hizmet alıcısıyız. Biraz önce İl Sağlık Müdürümüz dedi ki Konya İl’imizde sağlık modeli var dedi, bunun da en güzel yürütücüsü Ereğli İlçemiz dedi. Hakikaten ben 14 yıldır ülkemizin farklı yerlerinde Kaymakamlık yapıyorum ancak Ereğli’mize geldiğimden beri sağlık yatırımlarında da çok güzel işlerin yapıldığını, hayır, hasenatların yapıldığını bizatihi görüyorum. Bir yandan devlet yapıyor diğer yandan da şunu görüyoruz hep beraber buraya kıymetli Belediye Başkanımızın Allah rahmet eylesin, Rabbim mekanlarını pür, nur eylesin, anne ve babası adına yapmış olduğu bu güzel yatırımı, güzide yatırımı açmak için bir araya geldik. Yani Ereğli’mizde şunu gözlemliyoruz, devletimiz güzel işler yapıyor sağlık adına, hayırseverlerimiz çok güzel yatırımlar yapıyor. Hayat sevinç ve mutlulukla başlıyor, acı ve sıkıntılarla iç içe yaşanıyor, pek çok dert ve sıkıntı insanın hepimizin karşısına çıkabiliyor ancak şunu çok iyi biliyoruz bütün bu problemler hiçbiri sağlık kadar önemli değil. Tek bir nefesin bile değeri çok kıymetli, bütün dünya bir insanın ol olsa bile sağlık olmayınca bunların hiçbirinin kıymeti ve önemi olmuyor. Hayır, Allah’ın rızasına vesile olan her çeşit iyi ve güzel davranışların adıdır, bunu biliyoruz. Hep beraber hayırda, birlik olmakta, beraber olmakta yarışalım. Ereğli’mizin daha iyi günlere gidebilmesi, daha güzel yatırımlara ulaşabilmesi için hep birlikte gayret sarf edelim, birlik olalım, beraber olalım. Ben bu vesileyle bu kıymetli yatırımın hayata geçmesinde emeği geçen başta Hüseyin Oprukçu Başkanımıza, çok güzide ailesine, kıymetli kardeşlerine şükranlarımı sunuyorum. Hakikaten Ereğli’mizde çok güzel işler yapılıyor, Allah’ın izniyle de yapılacak, bizler de buradayız, hep birlikte, hep beraber daha güzel işleri, daha hayırlı işleri inşallah nice güzel yatırımları açarız diyorum. Hepinize saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi