Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu EGEM TV-BRTV ortak yayını ile yayınlanan programa konuk olarak katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. Genel bir değerlendirme yaparak sözlerine başlayan Başkan Oprukçu: “Üretken bir belediyecilik anlayışıyla huzur şehri Ereğli'yi inşa etmeye gayret ediyoruz. Bu gayretimizin doğal sonucu olarak şehrin rutin Belediye hizmetlerine bağlı olarak yoğunlaşmış bir çaba ve gayretin içerisindeyiz. Yoldu, sokaktı, asfalttı vs. çalışmaları şehrimizde maksimum seviyede yerine getirmeye çalışıyoruz. Her alanda imkanlarımızı maksimize etmek suretiyle yoğunlaşmış bir çabanın, gayretin içerisindeyiz. Bu manada halkın memnuniyeti yani Milliyetçi Hareket Partili bir Belediye Başkanı’ndan ve belediyeden üretken bir anlayışla bir fazla hizmet, bir fazla insana dokunan, gönüle giren bunun doğal sonucu olarak mutlu insanların olmasını temin ve çaba gayretimiz devam edecek inşallah” ifadelerini kullandı.

“İSTİHDAM İMKANINA BAĞLI OLARAK İNSANIMIZ AÇ KALMAYACAK, AÇIK KALMAYACAK, MUHTAÇ OLMAYACAK, DARDA, ZORDA KALMAYACAK BÜTÜN MURAT BU, GAYRET BU İŞTE HUZURU DA BÖYLE YAKALAYACAĞIMIZI DEĞERLENDİRİYORUZ”

BELEDİYEDEN 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ VE KONSERİ BELEDİYEDEN 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ VE KONSERİ

Daha sonra yapılan hizmetlere değinen Başkan Oprukçu: “Ereğli’nin ihtiyacı olan Belediyemize ait bir yerde yüzde 50’sini Belediyemizin, yüzde 50’sinin de Kültür Bakanlığı’nın finanse ettiği bir kütüphaneyi inşallah Ereğli’mize, insanımıza, Türk gençlerinin geleceğine hediye etme çaba ve gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullanarak en kısa zamanda açılacağını ve çok önemli bir proje olduğunu vurgulayarak Ereğli Belediyesi Halk Kütüphanesi’nin şimdiden hayırlı olmasını temenni etti. Oprukçu, termal turizmi önemsiyoruz önümüzdeki günlerde inşallah ihalesini yapacağız. 5 yıldızlı bir termal otel veya 4 yıldızlı da olabilir ama termal turizmi geliştirecek altyapıları başlatacağız, Termal turizmin yanı sıra Torosların eteğinde yaptırdığımız Bungalov evler var. Orada da doğa turizmini geliştiriyoruz. Yarım kalsın istemiyoruz aday adaylarımızın, aday olma arzumuzun temelinde yatan Ereğli’de üretken belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğümüz hizmetlerin yarım kalmaması adına yola çıktık ifadeleriyle termal turizm ve doğa turizmi ile ilgili projelerinden bahsetti. Konuşmalarına Organize Sanayi Bölgesi ile devam eden Başkan Oprukçu: “Sanayi üretimi, şimdi önceki dönemimizde 100 hektarlık alan üzerinde kurulu olan Ereğli OSB’ne 158 hektar ilave etmiştik. Şu anda bütün yerler satılmış ve yapılaşmış durumda yani 3-4 senedir uğraştığımız bir ilave alan alma çaba gayretimiz var inşallah önümüzdeki günlerde tekrar mera hüviyetindeki bir arazinin vasıf değişikliğini temin etmek suretiyle Bakanlık onayıyla bağlı olarak 100’ün üzerinde bekleyen yatırımcımız var o yatırımcıların önünü açacağız. Ereğli’de kararlı olduğumuz husus şu sıfır işsizliği temin etme gayretimiz var. İlave olarak bir şey daha söyleyeceğim burayla ilgili dün itibariyle Sanayi Bakanlığı’na Ereğli’de 31.000.000 metrekarelik bir alanda Endüstri Bölgesi kurma noktasında bir müracaatımız oldu, bütün evrakları tamamladık, her şeyi tekemmül etti. Biliyorsunuz Ereğli İç Anadolu’nun ihracat limanı olan Mersin Limanı’nın hemen arka bahçesi, bu arka bahçede çok ciddi manada ihracata yönelik sınai üretimin yapılma imkanı var yani demiryolu, kara yolu nihayetinde 150 km sonra deniz yolu dolayısıyla Türkiye’nin ve bölgenin ihracata yönelik yatırımları ciddi manada katma değeri beraberinde getireceği gibi ciddi manada da bir istihdam imkanı sağlayacak. Bu istihdam imkanına bağlı olarak insanımız aç kalmayacak, açık kalmayacak, muhtaç olmayacak, darda, zorda kalmayacak bütün murat bu, gayret bu işte huzuru da böyle yakalayacağımızı değerlendiriyoruz. Tüm bunun doğal sonucu olarak da inşallah orayı da gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi