YENİ SANAYİ SİTESİ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER YENİ SANAYİ SİTESİ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Ereğli Belediyesi, ilçe genelindeki tehlike oluşturan metruk binaları tespit ederek yıkım işlemlerine devam ediyor. Metruk binalar, çevre kirliliğine yol açmanın yanı sıra suç işleyenler ve müptelalar için potansiyel tehlike oluşturuyor. Bu nedenle Ereğli Belediyesi, vatandaşların güvenliği ve huzuru için bu binaları tespit edip yıkım işlemlerini gerçekleştiriyor.
Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, suç işleyen kişilerin barınma ve sığınma mekanları haline gelen metruk binaların aynı zamanda oluşturduğu çevre kirliliğinin önüne geçmek için ilgili birimlerce yürütülen çalışmalar neticesinde bu yıl 35 civarında metruk binanın yıkımının gerçekleştirildiğini ifade etti.
“Belediye sınırlarımız içerisinde bulunan, mahalle sakinlerimizin emniyeti ve sağlığı açısında risk oluşturan binaların yıkımı ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor” diyen Başkan Oprukçu, “Mahallelerimizde çevre ve görüntü kirliliği yaratan, sosyal tehlike arz eden bu yapılar önemli bir sorun teşkil ediyor. Bu ve benzeri tehlike arz eden terk edilmiş metruk binaları, vatandaşlarımız veya mesken sahiplerimiz belediyemize müracaat etmelerini halinde biz kendilerine yardımcı oluyoruz. Ekiplerimiz binaların bulunduğu bölgeye giderek değerlendirme ve incelemelerinin ardından gerekli çalışmaları yapıyor” ifadelerini kullandı.
Metruk binaların yıkılması, mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artırmak ve çevre düzenlemelerine katkı sağlamak açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
 

Editör: Haber Merkezi