Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Milliyetçi hareket Partisinin bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, çalışmalarda ve projelerde geldikleri aşamayı değerlendirdi.Akhüyük’ten yarı olimpik yüzme havuzuna kadar tüm çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Oprukçu, Akhüyük Termal Tesislerinde 50 derece sıcaklığı yakaladıklarını söyledi.

Taşevlerin restorasyonu ile birlikte Ereğli’nin kirli bir bölgeden daha kurtulacağının da altını çizen başkan Oprukçu, konuşmasında şunlara yer verdi: “Göreve geldiğimizden bu yana, sosyal belediyecilik anlayışını ön planda tutarak, belediyenin temel görevleri haricinde, Ereğli’nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda, Ereğli’yi termal seralardan kar yağarken dahi sebzelerin toplandığı bir kent haline getirmek için, Ereğli’yi şifa merkezi haline getirmek için Akhüyük’te başlattığımız çalışmalarımız, MTA sondajı ile devam ediyor. MTA sondajı ile bugün 50 derece sıcaklığa ulaştık. Daha fazla sıcaklığı elde etmek için çalışıyoruz. Sondaj çalışmaları birkaç ay içerisinde sonuçlanacak” dedi.

-Taşevler Restorasyonu ve Kentsel Dönüşüm-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da Ereğli Belediyesine olan destekleri ile başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğine de dikkat çeken Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, kentsel dönüşümün önümüzdeki aylarda faaliyete geçeceğini belirtti.

YARINLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM YARINLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Taşevler bölgesinde yapılan restorasyon ile birlikte Ereğli’nin büyük bir kirlilikten daha kurtulacağını da söyleyen Oprukçu; “Ereğli’de memurevleri olarak bilinen atıl bölgeyi ıslah ederek Oğuz Ata Sosyal Tesisleri adıyla Ereğli’nin sosyal ve kültürel geleceğine kazandırdık. Taşevlerde başlatttığımız restorasyon çalışmaları da sürüyor ve burası tamamlandıktan sonra, Korkut Ata Sosyal tesisleri adıyla Oğuz Ata’dan daha güzel bir alan haline gelecek. Ereğli, böylelikle bir kirlilikten daha kurtulmuş olacak” dedi.

Ereğli’de sportif ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği yarı olimpik yüzme havuzu inşaatının yükseldiğini de sözlerine ekleyen Oprukçu, “Yarı olimpik yüzme havuzumuzu da önümüzdeki aylardan faaliyete geçireceğiz” dedi.

-Yöresel Ürünler Satış Merkezi ve Organik Tarım Sahası-

Kaldırım, yol gibi çalışmaların, belediyelerin temel görevleri olduğuna da dikkat çeken Oprukçu, göreve geldiklerinden bu yana temel görevleri haricinde ilçenin kültürel ve sosyal hayatının yanısıra ekonomik yaşantısına da yatırım yaptıklarını söyledi. Ereğli’nin yöresel ürünlerinin pazarlanabileceği, vatandaşların üretimlerinin değer kazanacağı bir alanı organize sanayi bölgesinin karşısına kazandırdık. Ereğli Belediyemiz bünyesinde deri üretim atölyesini faaliyete geçirdik. Böylelikle hem istihdam sağladık hem de önde gelen markaların ürünlerinin üretimlerinin Ereğli’de yapılmasını sağladık. Adabağ Mahallemizde, Necmettin Erbakan Üniversitemiz ile işbirliği iiçerisinde organik tarım sahasını faaliyete geçiriyoruz ve burada üretilen ürünlerin Ereğli’ye katma değer kazanacağı günler için temel attık” dedi.

Editör: Haber Merkezi