Ereğli’de Tarımsal Sanayi Gelişmeli

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, tarımsal sanayinin Ereğli’de gelişmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Oprukçu, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı Ereğli’de üretiminin artması, değerlendirilmesi, pazar payı oluşturulması konularında tarıma dayalı sanayinin artması gerektiğini kaydederek, “Kalkınmanın temeli üretimden geçiyor. Ereğli tarım ve hayvancılık şehri olarak üretiyor. Ancak ürettiklerine marka değeri kazandırarak tüketiciye sunma konusunda gerekeli adımı atamıyor. İvedilikle yapılması gerekenlerin başında tarımsal sanayiyi geliştirmek geliyor. Bu konuda özel sektör başta olmak üzere kamu yatırımlarının da Ereğli’ye kazandırılması gerekiyor. Ereğli OSB’sini genişletmek yeni yatırım alanları oluşturmak için çalışıyoruz. Bu konuda OSB yönetimi ile sürekli istişare içerisindeyiz. Ereğli bir fazla üretsin, ürettiğini ülke ve dünya pazarına EREĞLİ markasıyla ulaştırsın istiyoruz. Bölgemize özgü siyah havuç ve beyaz kirazın ardından uzun kabak ve koyun yoğurdunun patentini Ereğli’mize kazandırdık. Bu ürünlerin lezzetini tanıtmak ve Pazar payını genişletmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yine hayvancılığın başkenti olarak adlandırdığımız ilçemizin süt ve süt ürünlerini de pazarlamaya, tanıtmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

-SERA TARIMCILIĞI EREĞLİ’DE OLUŞSUN İSTİYORUZ

Ereğli’de sera tarımcılığını geliştirmek istediklerini kaydeden Başkan Oprukçu, “Birilerinin diline doladığı Akhüyük termal suyunu biz tarım sektöründe de değerlendirmek istiyoruz. Bu su sayesinde bölgede sera tarımını geliştirmek, üretim kapasitesini artırmak ve gelir düzeyini daha üst seviyelere çıkarmanın yanında istihdam sağlamayı arzu ediyoruz. Ereğli tarımı makus talihini yensin istiyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN AKPINAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ HALK GÜNÜ BAŞKAN AKPINAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ HALK GÜNÜ

-ADABAĞ’DA ORGANİK TARIMIN MEVYEVELERİNİ ALDIK

Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, geçtiğimiz yıl Adabağ bölgesinde ekimini gerçekleştirdikleri organik tarım projesinin meyvelerini aldıklarını kaydederek, “Adabağ bölgesinde Ereğli Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Ziraat Fakültesi işbirliğinde bir ilki gerçekleştirdik. Organik olarak ekimi gerçekleştirdiğimiz ürünlerden kaliteli ve yüksek verim alarak projenin hedefine ulaştığına şahit olduk. Belediyemiz öncülüğünde gerçekleşen bu projenin Ereğli genelinde hızla çoğalmasını arzu ediyoruz ve bu tür projelere destek olmak istiyoruz. Bu tür projelerle hem hemşerilerimizin kazançlarını artacak hem de istihdam noktasında işsizlerimize iş olanağı sunulacak” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi