Kıymetli hemşehrilerimiz, Korona virüsü tedbirlerinin yumuşatılmasını ifade eden normalleşme sürecine 1 Haziran(Yarın) itibariyle başlıyoruz.
Normalleşme sürecinin ilk adımında yasakların birçoğu kalkıyor.
Bu yasakların kalkması bu salgının tamamen sona erdiği anlamına gelmediği ve son hastamız taburcu olana kadar aklımızdan çıkarmadan tedbirlerimize aynı şekilde devam etmeliyiz.
Bu tedbirlerden maske, sosyal mesafe ve hijyen önlemlerimizi hastalığın zirve yaptığı günle bugün arasında bir fark olmadığı düşüncesiyle istikrarlı bir şekilde uygulamalıyız.
Özellikle toplu alanlarda dikkatli olmalıyız. Bu konuda dünyaya emsal teşkil eden mücadelemizde gevşeme göstermemeliyiz. Yarın haftanın ilk günü, dolayısıyla yoğunluğun olduğu gün, daha önceden belirttiğim gibi tüm işlerimizi bir gün içinde yapmak yerine haftanın diğer günlerine yayalım.
Biliyoruz, dışarıda bahar havası var fakat sağlıklı nefes alamadıktan sonra ve sırf bahar havası var diye kendimizi dışarı atmamız nedeniyle vatandaşlarımızı riske attıktan sonra bahar bizden ne götürür bunun bilincinde olmalıyız.
Normalleşme sürecinin ilk adımını başarıyla tamamlarsak, bu hastalığı milletçe en kısa sürede yeneceğimize inancım tamdır.
Sevdiklerimizle daha güzel yarınlarda buluşmak ve kucaklaşmak için tedbirlere uyalım.
Elimizden geldiğince toplu alanlarda bulunmayalım. Unutulmamalıdır ki, “Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi”
Av. Musa YILMAZ - MHP Ereğli İlçe Başkanı