55 aktif muhtarın üye olarak yer aldığı genel kurulda Üçgöz Mahallesi Muhtarı Memduh Karaca dernek başkanı olarak seçilirken, yönetimde ise Doğu Alagöz muhtarı Ömer Kılınç, Fatih Mahallesi muhtarı Sadık Topbaş, Acıkuyu mahallesi muhtarı Muhammed Kazım Öner Kuskuncuk Mahallesi muhtarı Turgut Çelik, Alpaslan Mahallesi muhtarı Yılmaz Ekici, Cinler Mahallesi Muhtarı Murat Biter yer aldı.

Toplantıda konuşma yapan dernek Başkanı Memduh Karaca, Türkiye Muhtarlar Derneği Ereğli Şube Başkanlığı görevinden haksız bir şekilde görevden alındığını, görevden almaya ise aslı olmayan iddiaların gerekçe gösterildiğini belirtti ve şunları kaydetti:

Bilindiği üzere 10 senedir yürüttüğüm ve seçimle geldiğim Türkiye Muhtarlar Derneği Ereğli Şube Başkanlığı görevimden bir atama sonrası alındım. Yıllarca onurlu bir şekilde hizmet aşkıyla yürüttüğüm görevimden alınmam aslında seçilmiş bir iradenin görevden alınmasından başka hiçbir şey değildir. Çünkü biz halk tarafından seçilmiş muhtrlardan oluşan bir topluluğu temsil ediyorduk. Ama her ne hikmetse seçimle geldiğimiz başkanlık görevinden atama ile ayrılmamız çok üzücü bir durumdur. 10 sene boyunca TÜRKİYE muhtarlar derneği Ereğli şubesine bağlı olarak hizmet ediyorduk. Tek derdimiz EREĞLİ’ye muhtarlarımız ile birlikte her zaman daha iyi hizmetlr yapmaktı. Lakin yaptıklarımız ve daha yapacaklarımız bazılarını rahatsız etti. Başkan Ramazan Özinal’ın aidat vermediğim, aza kaydettiğim ve YÖRECİLİK yaptığımız iddiası gelişen olaylara sebep gösterilmiştir.

-BİZ YÖRECİLİK YAPMADIK. HİZMET ETTİK-

EVET BİZ YÖRECİLİK YAPTIK YÖNETİMDE DAĞLI’sı BETTİ’ği DOĞULU’su BATILI’sı ile birlik’te olmak birlikte hareket etmek kardeşlik ortamı ve yönetim oluşturmak yörecilik yapmak ise evet biz YÖRECİLİK yaptık ve pişman değiliz biz EREĞLİ bir bütündür dedik; bu birliktelik ortamını, yörecilik iddiası ile bozmak ise bir çelişki yumağıdır.

2004 yılında muhtar olduğum da var olan derneği kumarhane ve gazino gibi kullanıyorlardı. 2009’da benim görevi yapabileceğim düşünülerek başkan yaptılar. Daha sonra seçime giderek yönetimimizi oluşturarak güçlendik ve seçilen muhtarlarımız ile bir irade ortaya koymaya çalıştık. Daha öncesinde var olan dernekte başkan dışardan gelen vatandaşlar tarafından seçilerek ne yapıldığını bilinmeden hizmet veriyordu. 10 yıldır yürüttüğüm görev boyunca tek derdimiz hizmet ve EREĞLİ olmuştur. Ama ne yazık ki bu zamana kadar KENDİ HÜR İRADEMİZLE VE KİMSEYE MİNNET ETMEDEN bir şubeye bağlı olarak faaliyet göstermemiz bizleri eksi duruma düşürmüştür. Görev aldığımız süre boyunca her zaman iyi ilişkiler kurmaya çalıştık. Vatandaş ile belediye ile kamu kurumları ile herkese saygı duyarak kimsenin hakkını yemeden görevimizi yapmaya çalıştık. Ama ne hikmetse seçilmiş bir muhtar hala hazırda muhtar olmayan birisi ile işbirliği yaparak görevden düşmüş muhtar arkadaşlarımızı hiçe sayarak itibarsızlaştırma düşüncesi ile bizleri kısacık bir yazı ile görevden alarak asıl bir iradeyi yok etmeye çalıştıklarının farkında bile değillerdi. Şu anda atadıkları muhtar arkadaş medya gücünü kullanarak bazı şeyleri yalan yanlış göstererek başkanlığa atandı. Mevcut başkanın seçilmiş muhtarlar ile doğru düzgün bir diyalogu bile yok. Bu insanlar nasıl hizmet edecekler. Şaşırıyorum açıkçası. Ramazan Özinal ile bir olmuş çıkarları uğruna kafasına göre başkan atayıp, başkan görevden alan bir adam ile yol yürümeye çalışıyorlar. Ereğli bunu hak etmiyor. Ereğli’de yaşayan görev yapan muhtarlarımız bunu hak etmiyor.
Ereğli’nin bu durumu hak etmediğini göz önünde bulundurarak bizlerde muhtar arkadaşlarımızın istekleri ve inandığımız , güvendiğimiz yol arkadaşlarımız ile birlikte yeni bir sayfa açmaya karar verdik. Aldığımız karar doğrultusunda KONYA EREĞLİ MUHTARLAR Derneği’ni kurarak artık faaliyetlerimizi bu çatı altında yürütmeye devam edeceğiz. Hiç kimse seçilmiş bir iradeyi yok etmeye çalışamaz. Hele bu kişi tamamıyla EREĞLİ’den bağımsız ise. İnandığımız değerler, yapmış olduğumuz çalışmalar, tecrübelerimiz ve değerli muhtarlarımız ile bu inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Herkese saygı duyarak, her muhtarımıza aynı gözden bakarak, herkesin sorununu kendi sorunumuz gibi görerek dernek faaliyetimizi yürüteceğiz. Yok artık öyle başka şahıslara hizmet etmek. Artık sadece Ereğli’ye ve Ereğli’nin muhtarlarına hizmet edeceğiz. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz yanlışa, kurmuş olduğumuz Ereğli Muhtarlar Derneği bünyesinde faaliyet göstererek son veriyoruz. Çıktığımız bu yolda Ereğli ve Ereğli için hizmet aşkı kazanacak. Ereğli sevdası ve Ereğli’nin seçilmiş muhtarları kazanacak. Bizler kimseyi ötekileştirmeden, kimseye farklı göz ile bakmadan bu yolda yürümeye kararlıyız ve kendimize güveniyoruz. Çıktığımız bu yol, kurmuş olduğumuz EEĞLİ MUHTARLAR Derneği tüm muhtarlarımıza ve Ereğli’ye hayırlı olsun.

Editör: TE Bilisim