KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR 

EREĞLİDE BİR ANNENİN FERYADI EREĞLİDE BİR ANNENİN FERYADI

Ereğli Devlet Hastanesinde Kadına şiddete hayır  standı açıldı. 

SHU Ayhan Aladağ, Şiddete uğrayan kadınların başlıca sorunları önlemek şiddet son intiharı önlemek aile içi şiddete iletişim sorununu halledip sağlıklı iletişim kurm amaçlamak . Kadınlara yönelik şiddetin ne olduğu , Kadınların , kadına yönelik şid anında ne yapılması gerektiği , şiddetten sonra nereleri araması gerektiği hakkında onlara l vermek ve kadınları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. 

Konya Ereğli ilçesine ait kadına yönelik şiddeti engellemek bi uyandırmak kadınları daha çok iş piyasasına dahil etmek intihar ve şiddetlerin sebebi ilet sorunu ise iletişime yönelik aile danışmanlığı ve ebeveyne yönelik uygulamalar yapılmalıdır. 

 Konya Ereğli Devlet Hastanesine gelen hasta ve hasta yakınlarını yönelik şiddet hakkında bilgilendirmek ve toplumu bilinçli hale getirmek için KAL Kadın Destek Uygulaması ) ' nin ne olduğu , nasıl çalıştığı ve nasıl kullanıldığı hakkında verilecektir . Şiddete maruz kaldıklarında 183 ve 112 ' yi aramaları hakkında bilgi verilecektir, dedi. 

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklamada bulunan Ereğli Devlet Hastanesi başhekimi Uzm. Dr. İskender Gökçay ise,

 Kadına yönelik şiddet vakaları tüm dünya da saklanan ve gerekli kurumlara bildirilmeyip üzeri kapanan bir durumdur . Bu özelliği ile buz dağının görünen yüzü olan kadına şiddet olguları toplumsal sorun olarak ciddiyetini korumaktadır . Ortaya çıkmadığı ve bildirilmediği için sürekli tekrarlanıp daha uzun ve ciddi problemler oluşturmaktadır . Kadin olmak aklımızda belki de milyonlarca anlam çağrıştırır . Anne olmak , kız çocuğu olmak , bağımsız olmak , özgüvenli olmak ... Lakin dünyada ve özellikle Türkiye de kadın olmak , ötekileştirilmek , şiddete uğramak , istismar edilmek ve en korkuncu da öldürülmek gibi daha nice korkunç olayla aklımıza getiriyor . Bu proje kapsamında kadına yönelik şiddettin doğurduğu sonuçlara değinerek toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması temel amaçlardandır . 2020-2021 yılları arasında Ereğli Devlet Hastanemize 152 kadına yönelik şiddet vakası başvurusu olmuştur . Hastanemize başvuran hastalara psiko - sosyal destek ve krize müdahale birimi çalışanları sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar olarak psiko - sosyal destek , danışmanlık ve sosyal , hukuksal hakları anlatımı gibi hizmetler verilmektedir, dedi...

Editör: Haber Merkezi