TALHA ÜZER ARTVİN YUSUFELİLER KÜLTÜR DERNEĞİ'NDE ÜRETİCİLERLE BİRARAYA GELDİ 

Ereğli pancar ekicileri kooperatifi başkanı ve başkan adayı Talha Üzer, Artvin yusufeliler kültür Derneği'nde üreticilerle buluştu. 

HEMŞERİMİZ BAKAN BOLAT EREĞLİDE HEMŞERİMİZ BAKAN BOLAT EREĞLİDE

Üzer, seçime sayılı günler kala rakibimizin yalan ve iftiraya varan söylemlerini üzüntüyle takip ediyorum. Bu Kooperatif Talha Üzer'in babasının Kooperatifi değil 30 bin çiftçinin malı, başkan olacağım diye Kooperatifimizi kötülemek doğru kimseye fayda getirmez. 

4 yılin içinde dünyayla birlikte pandemi.illetini hep beraber yaşadık. Allah o günleri göstermesin. Son donemde yine dünyanın içinde olduğu ekonomik  krizi ülkemizde de yaşandı. Bir günün fiyatı bir günü tutmazken vadeler ortadan kalkmışken yükün altına Kooperatifimiz girdi. 3 liraya gübre verdik çiftçimiz ödemeye geldiğinde gibre 13 lira oldu. 17 liraya mezat verdik çiftçimiz ödemeye geldiginde 28 lira oldu. Bu şartlarda nasil bir yıl vadeli ürün verecekmiş. Kuru sıkı atmaya gerek yok. 
Kimse vadeli ürün vermezken biz verdik. 
Kooperatifin gübreleri iyi değil diyor, gübreler ithal geliyor. GTS'si olmayan gübre satılamaz. Tabi senin bunu bilmemen normal. 

Kooperatifi 4 yıl önce 31 kişiyle idare ediyorduk, bu yönetim  çalışan sayısını artırdı diye eleştiriyor. Bir köyde 87 kisi diyor bir köyde 107 kisi diyor. 4 yılda tüm zorluklara rağmen yeni satış mağazaları açtık, süt toplama merkezimizi kurduk, petrol istasyonunu açtık, 6'lı söküm biçeri aldık. Önce istihdam imkanı sağladık. Sonra her köyden personel aldık. 4 yıl önceki Kooperatifi yüzde 600  büyüktük. 

Değerli çiftçilerimiz rakibimiz bu güne kadar tek bir tane proje ortaya koymadı. Biz yeni dönemde 3 tane fabrika yapacagiz diyorum. Parayı nerden bulacak diyor. Paramız var sizin daha önce Konya Şeker’e ve Kayseri Şeker’e verdiğiniz paralarla yapacağız, dedi.

Editör: Haber Merkezi