Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Konya'nın Karapınar İlçesine geldi. YEKA GES-1 sahasında incelemelerde bulunan bakanlar daha sonra SCADA Merkezinin temel atma törenine katıldı.

BAKAN KURUM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğinden en fazla etkilenen ülkelerden birisi olduğumuzu belirtti. Kurum "Eskiden Karapınar'da 30-40 metreden su çıkarken, şimdi bu derinlik 250-300 metreye kadar düştü. Yenilebilir Enerji Kaynakları iklim dostu yatırımlar olarak ön plana çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak iklim dostu tüm yatırımları destekliyoruz. Karapınar'da 2 bin 600 futbol sahası büyüklüğündeki alan güneş panelleriyle donatılacak. Bu muhteşem tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi. 

Bakanlık olarak binalarda enerji kimlik belgesini zorunlu hale getirdiklerini anlatan Bakan Kurum, Sıfır Atık hareketiyle 209 milyon ağacın kesilmesini engellediklerini, Millet Bahçeleriyle de ekolojik koridorlar oluşturduklarını kaydetti. 

"HEDEFİMİZ ÇOK DAHA GÜZEL BİR KONYA İNŞA ETMEKTİR"

Konuşmasında yerli otomobil çalışmalarına de değinen Bakan Kurum, "Şehirlerimizi elektrikli araçlara hazır hale getirecek adımları atıyoruz. Konya'mıza Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak milyonlarca liralık hizmetleri kazandırıyoruz. Karapınar'da Meke Gölü'müzünü kurtaracağız. Karapınar Hükümet Konağı'nı Eylül ayında tamamlıyoruz. İçme suyu ve altyapı noktasında vatandaşlarımıza daha iyi şartlar sunacak tüm yatırımlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz. Hedefimiz çok daha güzel bir Karapınar ve Konya inşa etmektir." diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim