Ereğli Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Arif Demirbaş, geçtiğimiz günlerde yayınladığı küçük sanayi projesi ile ilgili detayları ve belgeleri paylaştı. Demirbaş, açıklamasında, Ereğli’de özellikle sanayi esnafının dört gözle beklediği küçük sanayi projesinin neden geciktiğini de açıkladı.

-Küçük Sanayi Projesi Arsa Tahsisi Yapıldı-

İLK İFTAR ŞEHIT YAKINLARI İLE İLK İFTAR ŞEHIT YAKINLARI İLE

Organize Sanayi bölgesi karşısında bulunan 756 bin metrekare arazi üzerine kurulacak olan küçük sanayi sitesinde 1000 adet dükkan, cami ve diğer sosyal tesislerin yer alacağını ifade eden Demirbaş, arsa tahsisinin bakanlık  tarafından yapıldığını söyledi ve belgeleri paylaştı.Sanayi TOKİ tarafından yapılacak 

-Küçük Sanayi Sitesi Projesi Neden Gecikti?-

Küçük sanayi sitesinin 2019 yılında yapılması planlandığını ancak zorunlu sebeplerden dolayı geciktiğini de sözlerine ekleyen Arif Demirbaş, projenin gecikme nedenlerini de sıraladı. Arsa tahsisinin yapılamasının tek bir kritere bağlı olmadığına  dikkat çeken Arif Demirbaş; “2019 yılından itibaren etkili olan pandemi tüm Türkiye’de yatırımları durdurdu. Pandemi süresince devlet, bütün imkanlarını halk sağlığına odakladığı için yatırımlar bir süre askıya alındı. Ereğli’de sanayi projemiz ile birlikte kamyon garajı projesi ve hal projesi de pandemi sürecinde ertelenen, pandemi etkisinin ortadan kalkması ile birlikte askı süreleri tamamlanan projeler arasında” dedi.

Küçük sanayi sitesinin yapılacağı alanın tarıma elverişli olup olmadığı ile ilgili etüt çalışmaları ve yapılacak dükkanların, arazi içerisinden geçen yüksek gerilim hatlarına olacak uzaklıklarının tespit ve onayı gibi aşamalar projenin uzamasına neden oldu. Bütün bu çalışmalar ve onay aşamaları tamamlandıktan sonra arsa tahsisimiz geçtiğimiz günlerde yapıldı” dedi.

Editör: Haber Merkezi