Ereğli’de kuzen öğrenciler M.Ö 8. Yüzyıl’a ait tarihi taş buldu
MUSTAFA VE MERT İSİMLİ KUZENLER BULDUKLARI TARİHİ TAŞI MÜZEYE TESLİM ETTİ
Konya’nın Ereğli İlçesinde Mustafa ve Mert Işık isimli kuzenler buldukları tarihi taşı, Ereğli Müze Müdürlüğüne teslim ettiler. Bugünde,  23 Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı gibi anlamlı bir günde okul arkadaşları ve öğretmenleri tarafından ziyaret ettiler.
Olay, Ereğli İlçesi Fatih Mahallesinde meydan geldi.  Mustafa ve Mert Işık isimli kuzenler, evlerinin arkasından Genç Hitit Dönemi Hieoroglif resimli yazıt M.Ö 8 Yüzyıl’a ait tarihi taş buldu. Işık isimli kuzenler, Arazide buldukları tarihi taşı kendi bahçelerine de 2 sene bekletmişler daha sonra durumu babalarına ve okul öğretmenlerine bildirmeleri üzerine, okul öğretmenlerinin tarihi eser vasfı olan bu taşı, Ereğli müze müdürlüğüne teslim etmelerini söylemiyle, tarihi taş Mart ayında Ereğli Müze Müdürü Arif Şahin’e teslim ettiler. Bugünde 23 Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı gibi anlamlı bir günde. Ereğli Müze müdürlüğüne kuzenler tarafından teslim edilen tarihi taşı, arkadaşları ve ilçedeki diğer okul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ziyaret edildi.  Genç Hitit Dönemi Hieoroglif resimli yazıt M.Ö 8 Yüzyıl’a ait tarihi taş ilçe halkı ve öğrenciler tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.

BAŞKAN OPRUKÇU TAPLET HEDİYR ETTİ
Kuzenler, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu tarafından TAPLET  ve çeşitli hediyeler verilerek ödüllendirdi.Hediyeleri Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Şafak Küçükşahin verdi

KAYNAK:METRO TV VE EREGLİ BELEDİYESİ..

AYDINLAR MAHALLESİ BİR DAHA DEDİ AYDINLAR MAHALLESİ BİR DAHA DEDİ

Editör: Haber Merkezi